Næringslivet i Hurdal legger frokostene til egen hjemmebane. Torsdag var deltakerne omgitt av planker i produksjonslokalet til Flaen sag & høvleri.

Det blomster i næringslivet i Hurdal - i alle fall om en skal dømme etter antall frokostgjester. Som vanlig satt det folk på alle stoler. Leder av Hurdal næringsforum, Trym Denvik, fortalte at 35 har betalt medlemskontingenten. Det mener han er bra i lille Hurdal.

LES OGSÅ: Fabrikken flyttes til Hurdal

STOR DEL AV NÆRINGSLIVET OG POLITIKERE

En stor del av næringslivet og flere politikere fikk høre Flaens daglig leder, Håkon Rognlien, fortelle om bedriftens aktiviteter, som er Norgeshus, Hurdalsgarasjen, Maxbo - som snart til Montér, superwood og termowood. Sistnevnte produksjon er nylig flyttet fra Treklyngen ved Hønefoss til Hurdal.

Rognlien fortalte at Flaen er involvert i oppføringen av hus, hytter, boliger og offentlige bygninger landet rundt med produktet superwood.

- Trekledning er i vinden som aldri før. Det er stadig flere som får opp øynene for hva som skjer langt inni skogen her i Hurdal, og vi spiller på bærekraftssatsingen på alle områder og bruker det i markedsføringen, sa Rognlien.

Han opplyste at det nå skal bygges to villaer, oppført i termowoodelementer, på Brustadfeltet.

- De skal være ferdige til Bærekraftfestivalen til sommeren. Den ene skal være visningsbolig i et par, tre år framover. Festivalen er en arena for næringslivet som vi må bruke for alt det den er verdt!

LES OGSÅ: Ny næringslivsfrokost

KOMMUNESAMMENSLÅING

Ikke minst næringslivet er interessert i de mange spørsmålene rundt kommunesammenslåing.

Ordfører Runar Bålsrud fortalte hvor Hurdal ligger i denne kronglete løypa.

- Nå er det kjempeviktig at vi holder trykket oppe. Vi må få til det beste for bygda vår, og vi må ha trua på at det vi står for i Hurdal, også er noe andre kommuner ønsker, sa han.

Han fortalte at tida begynner å bli knapp. Det er mye som skal på plass, enten det blir sånn eller slik, innen 1. juli.

- Det blir hektisk, ja, og jeg grugleder meg. Men vi er forpliktet til å gjøre en jobb her, sa han.

Hurdal sonderer terrenget mot både Ullensaker og Eidsvoll, men om det blir «ekteskap» med den ene av dem, eller om det er andre som også vil vise sin interesse for Hurdal, eller om kommunen fortsatt vil stå alene, er fremdeles i det blå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.