Boka har fått tittelen Idrettslaget, og er nettopp kommet ut. Den inneholder alt om idrettens grunnleggende regler.

– Jeg har hatt mange enkeltsaker for idretten, og jeg opplever at det er veldig stor mangel på kunnskap. Mange gjør unødvendige feil, og kommer opp i ulykka av den grunn, sier Kjenner.

Han har selv hatt mange tillitsverv innenfor idretten, og er blant annet leder for Lovutvalget i Oslo idrettskrets, noe han har vært i 20 år. Han har tidligere også vært redaktør for fire utgaver av bokserien Idrett og Juss.

IDRETTSHVERDAGEN

– Idrettslaget er en bok for dem som møter idrettshverdagen i praksis, enten som tillitsvalgt, ansatt eller utøver. Boka gir deg en praktisk og oversiktlig innføring i grunnleggende rettsregler som styrer et idrettslag, sier Kjenner.

I boka finner man det viktigste man bør vite om idrettslaget, fra stiftelse og innmelding i Norges idrettsforbund til daglig drift med blant annet barneidrett og tilskuddsordninger, medlemskap, arbeidsgiveransvar, sponsoravtaler, idrettslig straff og sanksjoner.

STORT BEHOV

– Idrettskretsen er et forvaltningsorgan som bistår klubber, og kontrollerer blant annet lovverket til alle idrettslagene. Det er skremmende mange mangler som dukker opp, sier Kjenner.

Han underviser også på Norges idrettshøgskole.

– Inntrykkene fra dette har sammen gitt meg en overbevisning om at det er behov for kunnskap på grasrota. Jeg har alltid vært interessert i det som har skjedd på grasrotnivå i idretten. Jeg føler jeg har et innsyn som jeg har lyst til å bringe videre til yngre generasjoner, sier Kjenner.

400 SIDER

Han forteller at han tenkte å lage et lite hefte i retning av Einar Gerhardsens Tillitsmannen.

– Den inneholder blant annet tips om hvordan man skriver en rapport og et møtereferat, enkle ting som jeg mente også idretten har behov for. Men etter hvert este det ut og jeg endte opp med ei bok på over 400 sider, så det ble jo mye mer enn jeg hadde tenkt, sier Kjenner.

Boka har 25 kapitler, og hvert kapittel starter med fakta om et idrettslag.

BARN- OG SENIORIDRETT

Han peker også på at det er mye fokus på barneidretten.

– Men det som jo skjer nå er at de eldre holder seg spreke lenger og lenger. Derfor har også senioridretten blitt et tema. Det skriver jeg litt om i boka, sier Kjenner.

For fem år siden fikk han et stipend til å skrive boka.

– Jeg har skrevet på kvelder og i ferier og helger parallelt med at jeg har drevet advokatvirksomhet. Men nå på slutten har det gått hardere, sier Kjenner.

LES OGSÅ: Ull/Kisa er blant idrettslagene som har arrangert Tinestafetten flest ganger: Helge Velure har ledet alle sammen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.