Det var en dedikert kronprins som kom til Eidsvoll videregående skole i forbindelse med Global Dignity Day, hvor kronprinsen er en av stifterne. Før han traff førsteårselevene på studiespesialiserende fag på skolen, møtte han andre- og tredjeklasse på samme linje i Eidsvollhallen. Dette var også en markering av samarbeidsprosjektet som skolen har med Kirkens Nødhjelp.
Se video fra kronprinsens besøk på Eidsvoll videregående skole

IMPONERTE ELEVER

Bruna Pinto, Karen Rustad Krokene og Marte Jahren Hoel i STC var imponert over Norges kronprins og hans engasjement.
- Han bryr seg virkelig. Det er ikke slik at han bare reiser rundt og snakker. Han er en engasjert mann, mente de tre jentene etter at kronprinsbesøket var over.
Etter kronprinsens introduksjon av Global Dignity Day i plenum, ledet han en skoleklasse hvor begrepet «verdighet» ble satt under lupen.
- Ja, hva er egentlig verdighet?
- Vi vet hva det er, men det er så vanskelig å sette konkrete ord på det. Respekt, kjærlighet, trygghet, det å føle at en betyr noe og å gjøre noe meningsfullt for seg selv og andre. Det skaper verdighet, mener Bruna, Karen og Marte.
De som ikke var så heldige å være i den klassen som ble undervist at kronprinsen, fikk fullgode erstattere i godt forberedte veiledere fra frivillige organisasjoner og næringslivet. Målet var å få de unge til selv å forklare hva verdighet er og komme med historier som de selv har opplevd.
LES OGSÅ: Martin Haugen (5) viste Mette Marit hvordan man lager ei fuglekasse

IMPONERT KRONPRINS

Om elevene var imponert over kronprinsen, var han like imponert over dem.
På spørsmål fra EUB om hva han synes om dagens ungdom, svarte han:
- Vi har det beste! Det er bra unge mennesker i Norge. De har en verdiforankring og evne til å handle. Her er det mange engasjerte unge mennesker som vil mye bra. Jeg har god tro på framtiden, svarte han.
Kronprinsen henvendte seg direkte til elevene:
- Alle dere som sitter her i dag, er en leder. Dere påvirker andre rundt dere. Hvordan vil dere bruke det lederskapet? Hvordan vil du at andre skal ha det når du forlater rommet?

MANGE HISTORIER

Elevenes egne verdighetshistorier var mange da de igjen samlet seg, under kronprins Haakons ledelse, i kantinen. Eirik Holter fortalte en rørende historie om da han for en tid tilbake gikk og kjøpte blomster til bestemoren sin.
- Hun har gjort veldig mye for meg da jeg var liten, og jeg ville vise takknemlighet tilbake etter alt hun har gjort. Mormor ble både sjokkert og glad, og jeg er glad for at jeg gjorde det, forteller Eirik til EUB.
Etter skolebesøket, reiste kronprinsen rett til Eidsvoll 1814. Der var også alle veilederne invitert og der fortalte kronprinsen selv om hvorfor han tok initiativet til Global Dignity.
LES OGSÅ: Kronprinsparet på plass på Øvre Romerike

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.