– Gnistene sto fra transformatoren.

Anne-Kari Neste sto og nøt morgenkaffen da transformatoren bare noen meter unna henne kortslutta.

– Det smalt som et børseskudd og så ut som et fyrverkeri, med en lyssøyle flere meter rett til vers. Kattene mine som oppholdt seg i nærheten avtransformatoren kom løpende inn på gårdsplassen som noen store, forskremte hårballer, forteller hun.

TOK KONTAKT MED HAFSLUND

Neste ringte direkte til Hafslund i etterkant av hendelsen.

– De var på plass her en halvtimes tid etterpå med en servicebil, og fortalte at det var en kortslutning som var årsaken til smellet og strømbruddet, sier Neste.

FLERE BERØRTE

Over 500 husstander var strømløse i etterkant av kortslutninga som skjedde i halvåttetida søndag morgen. Nå opplyser Hafslund på sine nettsider at det skal være snakk om 19 husstander som fortsatt er berørt av strømbruddet.

– Allerede noen minutter etter hendelsen fikk 250 kunder tilbake strømmen. Grunnen til at det tar litt tid for de 19 som fortsatt ikke har fått den tilbake, er at det er en trafo som byttes, opplyser kommunikasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund.

Stamgård regner med at de siste strømkundene skal få tilbake strømmen innen en times tid.

KOKTE KAFFE TIL NABOENE

Anne-Kari Neste har forståelse for at det tar noe tid å bytte transformatoren.

– Det må gjøres med kranbil, men de lovte at strømmen skulle være tilbake rundt klokka 13.00. Det går fint, jeg har fått kokt kaffe som jeg har delt ut til naboene, sier hun med ett smil.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.