Her nede i det gamle fabrikkområdet på Bøn har Vidar Pettersen, også kjent som Peters, funnet et av sine univers. For han har flere, den fotoglade mannen fra Råholt.

Akkurat nå står han og betrakter den påskegule fronten av en gammel, ganske sikker amerikansk, lastebil.

- Den er fin? Ikke sant? sier Peters, og flytter kameraet noen centimeter opp.

IKKE MENNESKER

Han er ikke opptatt av å fotografere mennesker. Ikke fordi det ikke interesserer han, mer fordi han syns det er vanskelig.

- Det er noe med å ta bilder av mennesker som er utfordrende. Jeg liker ikke å føle at jeg invaderer privatlivet til folk, sier Vidar Pettersen.

BILDER MED INNHOLD

Vidar Pettersen har 3000 venner og følgere på Facebook, og hver eneste dag legger han ut et bilde ledsaget av et dikt. Diktet blir alltid til etter at han har fotografert.

- Hvis jeg skulle gjort det motsatt veg, ville jeg fått trøbbel, medgir Vidar Pettersen.

Hvorfor er han ikke sikker på, men han tror det har å gjøre med at fotografier inneholder så mye.

- Jeg forsøker å se etter motiver som gir en bestemt stemning, eller som gir noen hint i en bestemt retning. Jeg er ikke helt sikker, men jeg har alltid øynene åpne. På den måten fotograferer jeg meg gjennom dagene. Når jeg kommer hjem om ettermiddagen er det alltid spennende å se hva jeg har. Når jeg ser et bilde som «snakker» til meg, kommer ordene ganske fort, sier Vidar Pettersen.

LIKER KLIKK

Han sier at det er fantastisk å kunne legge ut bilder og dikt på Facebook og få tilbakemeldinger i form av klikk og kommentarer.

- Det blir veldig direkte. Jeg har hatt utstilling også, men det er mye mer jobb og jeg får ikke så god kontakt med folk. Jeg syns Facebook og sosiale medier er helt fantastisk, smiler Pettersen, som kaller seg selv for 3-strengs-poet.

- Mange kjenner meg fra musikkmiljøet. Foto og musikk er to sider av samme sak. Det handler om å formidle følelser, stemninger og en historie, sier Pettersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.