• VIN: Det ble selvsagt servert vin til festmiddagen. Her skjenker Marianne Hansveen i glasset til Ingjerd Skaarer.

– Dette er helt toppers. Det er kjempefin mat. Det er hyggelig med litt ekstra fint innimellom, sier Tormod Ruud.

Han var blant de drøyt 50 beboerne som deltok på festmiddagen i Røtterudstua, for anledningen forandret til en restaurant, på sykehjemmet. De som ikke kunne delta i restauranten fikk samme meny servert på avdelingen.

MIDDAG PÅ ETTERMIDDAGEN

Også Ingjerd Skaarer setter pris på festmåltidet, og synes flytting av middagsserveringen fra klokken 13 til klokken 15.30 er flott.

– Det er topp med middag på ettermiddagen, og i dag er det jo ekstra fin meny. Jeg er jo så glad i mat også jeg da, sier Skaarer.

På menyen sto laksetartar som forrett, reinsdyr som hovedrett og Panna Cotta som dessert.

Kommunens sektorplan for kosthold og ernæring 2017–2018 er vedtatt, og fra 6. november ble måltidsrytmen endret.

ERNÆRING

– Ett av hovedmålene i planen er nettopp å endre måltidsrytmen. Vi håper dette tiltaket vil redusere fastetida for beboerne mellom siste kveldsmåltid og påfølgende frokost, samt å tilrettelegge for at hovedmåltidene ikke kommer for tett. Vi håper også at det blir mer tid til aktiviteter på dagtid og kanskje en roligere natt for enkelte, sier Kari Homble, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune.

Hun peker på at underernæring kan være en utfordring.

– Jeg mener at beboerne får en mye jevnere måltidsrytme slik det er lagt opp nå. De ansatte har også vært flinke og positive, og det er selvsagt ting som må justeres etter hvert, sier Homble.

TEMAER

Lars Egil Løken, enhetsleder, forteller at det legges opp til to slike festmiddager i året.

– Dette er veldig gøy, og det skal bli en tradisjon. Vi kommer til å lage forskjellige temaer. Vi bruker de midlene vi har på best mulig måte, sier Løken.

Selv sto han og tok imot gjestene og serverte champagne som velkomstdrink.

– Vi avslutter festmiddagen med servering av kaffe og likør til dem som ønsker det, sier Løken.

GULE ENGLER

De gule englene, VG2-elever fra helsefagarbeiderlinja ved Nannestad videregående skole hjalp til med middagsserveringen.

–Dette er veldig hyggelig å være med på. Jeg synes det er fint å kunne hjelpe eldre mennesker, sier Ernie Pera, en av elevene.

Sammen med sju andre elever og to lærere bisto han med serveringen i Røtterudstua.

MENY:

Velkomstdrink: Champagne.
Forrett: Laksetartar med urterømme og løyrom.
Hovedrett: Helstekt reinsdyrplomme med baconsautert rosenkål, gulrot, rødvinskokt pære, tytterbærsjy og hvitløkspuré. Det ble servert rødvin og øl til hovedretten.
Dessert: Panna Cotta med marinerte multer og krem, og det ble også servert kaffe og likør.

LES OGSÅ: Senere middag på sykehjemmet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.