• PREPARERER: Steinar Larsen preparerer traseer for både gående og skiløpere. Til det benyttes både snøscooter og ATV.

– De som kjører opp løyper og gåtraseer gjør en kjempejobb. Det er flott å kunne gå til fots innover i skogen selv om de er vinter. Dette er kjempeflotte områder å gå tur i. Jeg er her minst én gang i uka, sier Suter.

Mannen bak preparerte ski- og gåløyper er Steinar Larsen. Med sin egen maskinpark legger han ned en mengde dugnadstimer for at andre skal kunne komme seg ut på tur, enten til fots eller på ski.

FLERE TIL FOTS

– Det er etter hvert blitt veldig mange som ikke går på ski. Derfor lager vi en trasé ved siden av skisporet hvor man kan gå til fots uten å ødelegge skisporet. Dette er noe vi har gjort i mange år. Det kjøres også opp egne løyper for gående. Dette er noe vi kommer til å gjøre mer av, som for eksempel på strekningen Grandalen til Høgda. Der er det bratt for skigåere, men det er veldig mange som går til fots der. Vi vurderer også andre steder hvor det er lite skitrafikk, sier Larsen.

PLASS TIL ALLE

Han begynte å kjøre opp skiløyper på eget initiativ i 1972.

– I 1995 begynte vi å legge til rette også for fotgjengere. Jeg har lest at det har vært konflikter mellom skiløpere og gående andre steder, men hos oss er det plass til alle, sier Larsen.

PÅ TUR OM NATTA

Han forteller at det løypene i Styrimarka er blitt veldig populære.

– Til og med når jeg kjører opp løyper om natta kan jeg møte folk. I fjor hadde vi til sammen 17.000 besøkende til Bokkedalen. Det er 1.000 flere enn i 2016 og 2.000 flere enn i 2015, forteller Larsen.

Til det populære turmålet Bokkedalen er det 2,5 kilometer fra parkeringsplassen i Åslettavegen på Styri.

Larsen benytter egne maskiner – en snøscooter og en ATV, og ofte er begge i drift samtidig.

– Da har jeg med meg en som kan kjøre den ene maskinen, sier han.

Slodden de bruker har Larsen lagd selv, men sporsetteren er innkjøpt.

Han forteller at løpenettet går i skogene til mange forskjellige grunneiere.

– Alle stiller seg positive til dette, og har gitt tillatelse til at stiene holdes åpne, sier Larsen.

Alt gjøres på dugnad, men Styri vel støtter prosjektet.

LES OGSÅ: Nr. 150.000 i Bokkedalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.