Mortens Kro overtok driften av Herredshuset på Jessheim fra 1. mars.

– Vi ønsker å skape et levende hus med smil, latter og hygge, sier Mai Røsten, som er ansatt som avdelingsleder på Jessheim.

INVITERER BYENS BEFOLKNING

Hun bor selv på Jessheim og har mang en gang sett for seg mulighetene i bygget fra 1901.

– Jeg har pendlet til Oslo og har gått forbi huset hver dag i tre år. Jeg har alltid syntes det har vært utrolig vakkert, men så har jeg aldri hatt noen grunn eller følt at jeg har hatt noen rett til å komme inn. Nå er det veldig viktig for meg at alle på Jessheim skal føle at de kan komme og banke på døra, spørre om å få kikke litt, og at dette skal være et åpent hus for alle, sier avdelingslederen.

Mortens Kro har over 52 år blitt en institusjon på Gjelleråsen, med sin kro, selskapslokaler og catering. Tilbudene på Herredshuset fortsetter som før med selskaper, konserter, kurs og konferanser. Matlagingen vil foregå hos Mortens Kro på Gjelleråsen før den blir fraktet til Jessheim. Driverne har mange tanker og ideer om Herredshusets framtid, men også her inviteres befolkningen i byen til å være med på utformingen av tilbudet.

– I førsteomgang handler det om å bli kjent med huset og menneskene som er her. Både venneforeningen som holder på her, men også befolkningen. Hva vil folk på Jessheim egentlig ha? Hvilke behov er det som ligger her? Så ser vi hva folk ønsker seg og hva vi har muligheter til, sier Røsten.

FALT PLADASK

Daglig leder Siw Christine Hausmann i Mortens Kro hadde knapt hørt om Herredshuset da hun mottok en bok om bygningen til jul. I romjula fikk hun høre at det var muligheter for å overta driften, og før januar var omme ble kontrakten signert.

– Mortens Kro har luktet på å ekspandere i mange år, men da vi kom til Jessheim for å se så falt vi pladask for dette stedet, sier Hausmann.

De nye driverne overtok alle bookinger fra tidligere eier.

– Vi har helt andre menyer enn hva de forrige driverne hadde, så vi brukte litt tid i starten på å finne ut av det. Men nå begynner alt å komme ordentlig på stell, sier Hausmann.

OVERSTÅTT ILDPRØVE

I startfasen har de allerede holdt en håndfull større selskaper i Herredshuset. Torsdag 23. mars hadde de en offisiell markering av overtakelsen. Frida Ånnevik sto for underholdningen.

– Vi hadde først en middag for 60 gjester, og så var det 120 gjester på konserten til Frida. Dette var på en måte ildprøven vår her. Det gikk kjempebra og var veldig gøy, sier Røsten.

LES OGSÅ: Et helt nytt liv for musikk, dans og drama på Jessheim

LES OGSÅ: Åpner sin første butikk på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.