Senterpartiets budsjett aksepterer rådmannens forslag om å innføre eiendomsskatt.

Leder Dag Opsahl i Eidsvoll Senterparti mener de ikke førte velgerne bak lyset da de gikk til valg på at eiendomsskatt ikke skulle bli innført denne perioden.

LES OGSÅ: Dette vil føre til nedleggelse av kinoen

Nye forutsetninger

– Pengesekken er for liten, og mye mindre enn hva vi så for oss da vi gikk til valg. Ut fra det som var fireårsplanen den gang var vi ikke forespeilet slike behov, og det er alle de endrede forutsetningene som gjør at vi dessverre må gjøre dette, sier Opsahl.

Torsdag kveld la partiet fram sitt forslag til endringer i budsjettet på et åpent møte om den økonomiske situasjonen i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Dramatiske budskjettforslag

Penger til mer

Varaordfører Terje Teslo presenterte endringer i rådmannens budsjett, som blant annet innebærer å la være å gjennomføre sommerlukking av SFO, ikke redusere timer i svømming og lærertetthet, opprettholde Eidsvoll læringssenter og Råholt bibliotek, samt kjøpe ny brannbil i Feiring.

Senterpartiets forslag er 1,3 millioner dyrere enn rådmannens for 2013, men vil ifølge beregningene havne i pluss de to neste årene.

Partiet vil dekke utgiftene ved å forskyve skoleinvesteringer, ta mer fra e-verkfondet – i tillegg til eiendomsskatten.

– Eiendomsskatt er bare ett virkemiddel. Vi gjør ikke dette med lett hjerte, men i stedet for å finne urealistiske løsninger er eiendomsskatt dessverre den eneste muligheten, sier Opsahl.

Om lag femten personer hadde funnet veien til det åpne møtet på Kafé Henrik, for det meste kommunepolitikere.

LES OGSÅ: Elevene vant over politikerne

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.