Det er VG som melder at den tidligere ransprofilen og minst én annen person er pågrepet for sjokkbrekket. Det var tidlig på morgenen 31. juli i fjor at politiet fikk melding om innbruddet hos Børselars på Dal. En Audi stasjonsvogn ble brukt til å smadre porten inn til butikken.

Glad politiet lyktes

– Heldigvis kan det se ut som at saken er oppklart. Det er i så fall godt å få dette ut av verden. Det er en lettelse for oss. De første ukene etterpå var gufne. Nå har vi fått det litt mer på avstand. Jeg har hele tiden hatt god tro på at saken kunne bli oppklart. Jeg har visst at politiet har brukt etterforskingsressurser kontinuerlig, sier Bratli til EUB.

– Hvorfor tror du akkurat din butikk ble utsatt for dette brekket?

– Det blir selvsagt spekulasjoner, men de har sikkert vært og rekognotisert flere steder i forkant. Dette var kanskje ett av stedene med minst trafikk rundt, svarer Bratli.

Over 20 våpen ble stjålet. Alarmen ble ikke utløst, da butikken ikke hadde skiftet SIM-kort i alarmboksen.

Forbipasserende varslet

– Alarmoverføringen sviktet. Det var en ny bestemmelse som hadde kommet, og verken alarmsentralen, politiet, forsikringsselskapet eller oss selv ble gjort oppmerksomme på dette. Det burde vært et varslingssystem når det kommer nye forskrifter, men det var det dessverre ikke, sier Bratli.

Det var en forbipasserende som varslet politiet da vedkommende reagerte på at en bil sto parkert innenfor porten inn til butikken.

– Har dere fått tilbake noen av verdiene?

– Ja, vi har fått et godt forsikringsoppgjør som har dekket det som ble borte, sier Bratli.

EUB forsøkte – uten å lykkes – å få en kommentar fra politiadvokat Åsmund Yli ved Øst politidistrikt i sakens anledning fredag ettermiddag.

Overfor VG ønsker verken Yli eller forsvareren til den tidligere ransprofilen i 50-årene å kommentere saken.

Sjokkbrekket på Dal

  • Tidlig på morgenen 31. juli i fjor oppdaget en tilfeldig forbipasserende en Audi stasjonsvogn stående delvis inne i våpenbutikken Børselars på Dal.
  • Bevæpnet politi rykket ut.
  • Over 20 våpen ble stjålet.
  • Alarmen virket ikke da et SIM-kort ikke var skiftet.
  • Politiet har jobbet intenst med etterforsking i saken. Nå skal minst to personer være pågrepet, ifølge VG.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.