Etter å ha tilbrakt hele sommerferien i Canadas villmark er de seks villmarkingene som vi skrev om i midten av juli, tilbake på norsk jord.

Det vil si, det var bare fem av dem som fikk oppleve alle fire ukene. Sjettemann, Carl Peter Christiansen, var uheldig og falt slik at han skadet armen og måtte avbryte turen.

JAKT OG FISKE

Vi møter to av deltakerne, Peter Engelschiøn og Roy Kvamme, hjemme på Råholt der de oppsummerer inntrykkene.

– Det ble en fantastisk tur, sier Engelschiøn.

– Den ble gjennomført helt etter planen. Vi padlet ti mil og levde av det villmarka kunne by på, fisk og fugler. Vi skjøt og spiste måker, ryper og ender. Den største fisken var det Harald Sollund som fikk, en ørret på sju kilo.

BARE TO DAGER MED REGN

Naturopplevelsen er enorm.

– Da vi kom, var det fortsatt lyst nesten hele natta, forteller Roy Kvamme.

– Vi padlet av gårde fra den ene perlen av en leirplass til den neste. Landskapet er flatt, men naturen er fargerik og vakker, og langs vassdragene er det lange, lyse sandstrender.

– Etter hvert ble det litt mørkere om kveldene, og da opplevde vi flotte solnedganger og nordlys mens vi satt rundt leirbålet.

– Vi fikk se moskus flere ganger, men ulv og bjørn fikk vi ikke øye på. De var like i nærheten. Vi så ferske spor og hørte dem, men så dem ikke.

– Vi var også utrolig heldige med været. Vi hadde regn bare to dager under hele oppholdet, sier Roy Kvamme.

– Vi var i en del av Canada med stabilt tørt vær. Veden til leirbålet var så tørr at du var uheldig hvis du måtte bruke to fyrstikker for å få fyr, forteller Peter Engelschiøn.

SAMHOLD

– Det beste med turen?

– Samholdet og stillheten. Vi er en godt sammensveiset gjeng som utfyller hverandre, sier Roy Kvamme.

– Å være ute i ødemarka er livgivende. Det skaper en indre ro.

– Nå skal vi ha en sammenkomst med våre respektive for å gjenoppleve turen, vise lysbilder, prate og gjenfortelle alle røverhistoriene. Vi har videoopptak og 5.000 bilder, men det går egentlig ikke an å beskrive en slik tur. Den må oppleves, sier Engelschiøn.

– Blir det en neste tur?

– Det blir alltid en neste tur. svarer han.

– Men den har vi ennå ikke begynt å planlegge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.