• GLADE: Senterleder Christin Brandt, markedssjef Line Gustavsen, markedssekretær Hanne T. Simonsen og markedskoordinator Trine Hagelia.

Mandag 4. januar 2016 gikk starten for på byggingen av den nye bydelen i sentrum – Skovly. Jessheim-mannen Tore Kværner presenterte allerede i 2015 sine planer for Ullensaker politikere, som ble begeistret over hva de så og hørte.

PÅ BYENS TAK: Mange vil bo her

I to år har sentrum vært en byggeplass, men i dag klokken 05 kunne Kværner endelig åpne dørene til kjøpesenterdelen i det første av tre byggetrinn i bydelen Skovly. Det er enkelt fortalt et parkeringshus med over 800 plasser bygd inni et kjøpesenter og med leiligheter på toppen. Parkeringen og butikkdelen er ferdig, leilighetene er fortsatt under bygging.

LOKAL BUTIKKEIER BLIR MED PÅ LASSET: Går fra 690 til 2500 kvadratmeter

Senterleder Christin Brandt er på plass til åpningen, men innrømmer at hun har sovet lite i natt.

– Vi skal jo tross alt holde ut i hele dag. Men det kiler i magen - for det er en merkelig følelse endelig å være i mål, påpeker hun.

Senterlederen trekker frem alle kollegene i administrasjonen, og ikke minst i butikkene.

 – Det er så mange flinke folk involvert at jeg mangler ord. Dette er en god dag for oss alle. Jeg var spent på om det ville komme folk, men det gjorde de. Køen har vært lang, og det er så deilig når de renner inn, ler hun. 

Sjefen var parkeringsvakt

Byggherre Tore Kværner er en lettet og glad mann i dag.

– Endelig! Nå er vi her og jeg er kjempefornøyd. Det har vært litt spenning, for man vet aldri om det vil slå an. Men jeg sto parkeringsvakt fra klokken 06, og etter å ha sett køen inne ble jeg rolig, sier han.

– Parkering har vært en utfordring for Storsenteret. Hvordan fungerer det nå?

– Veldig bra. Bilene bare rant inn uten å skape kaos på utsiden. Det er nok den største lettelsen, for det er umulig å drive sentrumshandel uten gode parkeringsforhold. Nå kan vi møte juletrafikken og fremtiden uten den bekymringen, påpeker han. 

– Hva er du mest overrasket over?

– Køen med kunder selv et par timer etter åpningen, påpeker han.

JULEGAVER

Une Nielsen og Karoline Torgersen kom fra Nes for å være med på åpningen. – Vi har handlet mye på Jessheim før, og kom for å sikre oss julegaver og litt til, sier de.

– Hva synes dere om denne utvidelsen av Jessheim Storsenter?

– Veldig bra. Før dro vi til Alnabru for å handle enkelte ting, men med enda flere butikker her slipper vi det. Ja, senteret er stort, men ikke for stort, påpeker de. 

STADIG MER

Når Skovly Vest er helt ferdig en gang i løpet av et års tid, kommer Kværner til å fortsette byggingen. Neste byggetrinn heter Skovly Øst og skal bygges der lensmannen holder til i dag. Den delen skal blant annet inneholde kinoer. Til slutt blir hele kvartalet ferdigstilt med et høyt hotell på hjørnet av Trondheimsvegen og Furusethgata.

Planen er at all bygging her skal gå kontinuerlig. 

Skovly var opprinnelig et gårdsbruk som tilhørte noen i slekta til Tore Kværner. 

- Vet du hvorfor det heter Skovly og ikke Skogly?

- Korrekt navn i følge skjøtet er nok Skogly, men eiendommen ble gjerne kalt Skovly. Antakelig etter dansketiden, sier Kværner. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.