Organisasjonens Eidsvoll-avdeling har bestemt seg for å avvikle sitt mangeårige arbeide, men først skulle det som var igjen i pengekassen tømmes. 

VIKTIG ARENA FOR BARN OG UNGE

Pengegaven fra foreningen ble bestemt fordelt på de fire lokale korpsene i kommunen, og lørdag ettermiddag fikk Søndre Eidsvoll skolekorps, Aas skoles musikkorps, Langset skolekorps og Vilberg skolekorps, alle overrakt en sjekk hver på 30.000 kroner. 

50.000 KRONER: Tiril fikk stort stipend

– Vi ønsket i år å fokusere på ett område, og da var det ikke vanskelig å bestemme at årets midler skulle gå til de flotte skolekorpsene vi har her i bygda. De gjør en fantastisk jobb, og vi setter veldig stor pris på skolekorpsene våre, sa Odd Arne Galaasen, leder for Kiwanis Club Eidsvoll. 

TAKKER FOR SEG

Kiwanis er en internasjonal, humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge. De har hatt rundt 30 aktive medlemmer i Eidsvoll, men har slitt med rekrutteringen de siste årene. 

– Vi har vært en aktive gjeng i mange år, men tidene har nok endret seg, og vi har ikke fått opp rekrutteringen, så nå pensjonerer vi oss rett og slett, forklarer Galaasen.

KJÆRKOMMENT BIDRAG

Lørdagens markering på slutten for organisasjonsarbeidet, ble likevel starten på et nytt og spennende kapittel for skolekorpsene. 

– Når jeg fikk høre  at vi skulle få støtte så ble jeg både overasket og kjempeglad. For oss i Aas skoles musikkorps er dette et utrolig kjærkomment bidrag. Nå får vi mulighet til å oppjustere både instrumenter og uniformer, sier korpsleder Steinar Bakkemo. 

I år er det nettopp Aas skoles musikkorps som skal lede an 17.mai toget, og det med drillpike i spissen. 

– Forberedelsene er i full gang og vi gleder oss stort. De siste tre årene har vi gått fra et nesten nedlagt korps - til at vi nå teller 18 musikanter, forteller Bakkemo. 

FERSKE REKRUTTER

I tillegg til foreldre og kjente på plass i kaféen var det også et stort antall publikummere som tok turen innom for ettermiddagskonserten som ble avholdt i forbindelse med gaveoverrekkelsen. 

Med i troppen fra Aas skolekorps som spilte på Kafe Henrik var noen av korpsets aller ferskeste medlemmer. For Elias Hansen Lange (8) og Jakob Bakkemo (8) var det første gang de spilte for et så stort publikum. 

– Det var ikke skummelt i det hele tatt, og alt klaffet, sier de to musikantene fornøyd. 

TRENGER NYE INSTRUMENTER

Også for Vilberg skolekorps vil pengene komme godt med.

– Vi har fått hele 25 nye rekrutter denne våren, så nå trenger vi nye instrumenter, forteller leder for Vilberg Skolekorps, Liv Marthe Føllesdal. 

Det var en rørt og glad korpsleder som mottok gavesjekken etter en flott gjennomført konsert lørdag ettermiddag. 

– Vi retter en stor takk til Kiwanis, som har jobbet for å samle inn midler, og som nå gir dette bidraget til oss i korpsene. Det betyr utrolig mye som anerkjennelse, og for arbeidet vi gjør, sier Føllesdal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.