Denne uka fikk hun på nytt, sammen med medelever på Eidsvoll videregående skole, oppleve hva som skjer på et skadested. Men denne gangen var det heldigvis bare en demonstrasjon i tilknytning til den årlige førstehjelpsdagen ved skolen.

Alle 110 yrkesfagelevene på Vg2 var i løpet av dagen gjennom 17 poster der de blant annet lærte opptreden på skadestedet, livreddende førstehjelp, behandling av bruddskader, stikkskader, forbrenninger og hodeskader.

– I år har vi lagt flere av postene inne på verkstedene for å gjøre situasjonene så virkelighetsnære om mulig. Dette er scenarier som elevene kan kommer borti i yrkeslivet, sier lektor John Nygaard som var ansvarlig for opplegget.

Eidsvoll og Hurdal Røde Kors Hjelpekorps stilte med hele 19 instruktører, og i tillegg deltok både politiet og brannvesenet.

Dagen ble avsluttet med ei fiktiv trafikkulykke der elevene fikk se alle redningsetatene i aksjon.

– Dette var en nyttig skoledag, selv om vi kunne en del av dette fra før, sier Marita Buskerud fra Råholt og Oliver Pedersen Nilsen fra Jessheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.