Holder på tradi­sjonen markerte frigjøringsdagen for 27. gang.

Til stede blant de nesten 30 gjestene var Hans Homble (90) og Kåre Syltevik (95), som deltok i motstandsbevegelsen i Nannestad under 2. verdenskrig,

- Det er veldig hyggelig at Nannestad kommune igjen inviterer til markeringen av frigjøringsdagen. Ullensaker har ikke gjort så mye i så måte, sier Kåre Syltevik, som nå er bosatt på Jessheim.

Han og Homble er de siste gjenlevende fra motstandsbevegelsen i Nannestad.

LES OGSÅ: Som 18-åring gjemte Hans Homble farens radio før tyskerne kom. Nå runder motstandsmannen 90 år

8. mai er også blitt nasjonal veterandag, hvor veteraner som har deltatt i internasjonale operasjoner i nyere, tid hedres.

- Felles for dere alle er at dere har stilt opp og ofret de beste årene av deres liv for at vi andre skal kunne leve i fred. Det står stor respekt av ofringen dere har gjort, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Etter seremonien ved Nannestad kommunehus ble gjestene invitert til servering i Nannestad bygdemuseum. Der fortalte Bosse Tangen blant annet om lokale hendelser i Nannestad under 2. verdenskrig.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.