- Samtidig må man være villig til å gjøre endringer raskt i denne bransjen, sier Karlsmoen.
Han legger ikke skjul på at kiosk- og matsalg utgjør en stadig større del av omsetningen også hos ham.
- Jeg setter imidlertid pris på å få litt annet enn pølser på en bensinstasjon, sier Gjermund Werner.
Han var innom med et ødelagt traktordekk og fikk hjelp av Karlsmoen.
- Men det er jo greit at han også har pølser, påpeker Werner.
Karlsmoen har drevet Maura Bensin & Service i 19 år. Han kjøpte da stasjonen av Bjarne Løvås.
- Vi hadde mye mer oljeskift på den tida. Det er klart at merkeverkstedene tar over mer og mer av oljeskiftene i forbindelse med servicer, og det blir generelt mindre og mindre man selv kan gjøre med dagens biler. Vi ønsker imidlertid fortsatt å tilby oljeskift så lenge noen ønsker det og kan også utføre andre mindre servicearbeider, sier Karlsmoen.
Han mener at denne type bensinstasjoner er en utdøende rase.
- Det er ingen selvfølge at vi er her. Forbrukerne bør ha dette i bakhodet. Vi kan selvsagt ikke løse alt, men spør oss i alle fall, sier Karlsmoen.
YX Maura utfører i tillegg service på airconditionanlegg i biler, og har dekkservice, bilvaskemaskin og et selvvaskeanlegg.
- Jeg er opptatt av å holde litt på det gamle. Vi skifter for eksempel både vindusviskere og lyspærer for bilister hvis de ønsker det. Ikke alle bensinstasjoner gjør dette lenger, sier Karlsmoen.
Han forteller også at han nylig har fått i havn en dekkavtale med SAS Ground Handling på Gardermoen.
- Det er jo morsomt å vinne en slik anbudskonkurranse, sier Karlsmoen.
LES OGSÅ: Her er det bare god, gammeldags service
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook
Abonnerer du på papirutgaven til EUB? Slik får du digital tilgang uten ekstra kostnader

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.