Under debatten på Nes videregående skole nylig representerte Eldevik Fremskrittspartiets ungdom (Fpu).

– Der sa Hussaini at Frp sitter og jubler når vi ser små barn dø i Middelhavet. Det er helt forkastelig. Å sitte der og komme med personangrep blir personlig og svært ufint, sier Eldevik til EUB.

Hun sier hun umiddelbart tok opp uttalelsene med Hussaini.

– Lufta går ut av ballongen, og du får ikke lyst til å ta skoledebatter lenger. Heldigvis er jeg 22 år og tåler dette. Men tenk på dem som er 16–17 år, går i 1. klasse på videregående og stiller i sin første skoledebatt. Skulle de oppleve noe slikt, ville det vært helt forferdelig, sier Eldevik. Hun sier hun alltid har hatt respekt for Mani Hussaini. Inntil skoledebatten i Nes.

LES OGSÅ: De har fulgt hverandre i nesten alt i livet, nå også inn i kommunestyret

To politikere til bekrefter

– Jeg har alltid tenkt at han er en god politiker, men nå vet jeg faktisk ikke lenger. Han er nasjonal leder i AUF og stortingskandidat for Ap. Da bør du gå fram som et godt forbilde i skoledebatter. Det er greit å forsøke å få mest mulig applaus og oppmerksomhet fra salen, men ikke på feil premisser. Slike utsagn blir bare usmakelige, sier hun, og legger til at hun også tok uttalelsen personlig.

– Jeg har selv familie som kom med båter fra Vietnam, så det er klart slike uttalelser treffer meg ekstra sterkt, sier Sandra Kim Eldevik. Det var lokalavisen Raumnes som først omtalte den høye temperaturen etter skoledebatten i Nes i en avisartikkel. Statsråd Sylvi Listhaug (Frp) har også engasjert seg i saken på sin Facebook-side:

«Hussaini sier til unge FpU-jenter i skoledebatter at Frp jubler når barn drukner i Middelhavet», skriver hun der.

LES OGSÅ: Her er det ti år siden Tonje Brenna ble politiker

BEKREFTER UTTALELSEN

– Jeg oppfattet at Mani Hussaini kom med uttalelsen Sandra Kim Eldevik henviser til, sier Håkon Snortheim, aktiv i Nannestad Høyre og Øvre Romerike Unge Høyre og selv deltakende i den omtalte skoledebatten.

– Jeg står fortsatt for at jeg hørte Mani si dette i debatten. Jeg har ingen grunn til å støtte Fpu, men føler jeg må stå opp mot en dårlig debattkultur. Jeg synes ikke slike utsagn hører hjemme noen steder, heller ikke i en skoledebatt. Jeg synes det er veldig spesielt av Mani at han bare ikke la seg flat, for da hadde ikke dette vært en sak i det hele tatt, sier Julia Sandstø, leder i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) og deltakende under skoledebatten.

– Det blir sagt mye krast i skoledebatter, men jeg hadde nok lagt merke til det og reagert på det om han sa at høyresiden jubler over barn som drukner. Jeg er ganske sikker på at det aldri ble sagt, sier Martha Tærud i Senterungdommen til NRK.

– Renspikka løgn

Mani Hussaini kaller uttalelsene renspikka løgn.

– Fpu og KrFU påstår at de har en film hvor jeg har sagt dette. Jeg har vært i kontakt med flere og spurt etter videoen. De må bare publisere den. Nå har det gått fem dager og ingen har publisert videoen. Dette er en renspikka løgn, sier Hussaini.

– Vi har en statsråd som har kommet med en grov løgn om meg, uten noen form for bevis. Det er ille nok i seg selv, men det som er veldig alvorlig er etterspillet til denne saken. Det har utløst sjikane og drapstrusler mot meg. Politiets anbefaling er blant annet at jeg må være mindre aktiv i valgkampen, at jeg aldri kan oppgi hvor jeg er og at jeg ikke kan gå alene. Det gjør det vanskelig for meg å drive valgkamp, fordi det rett og slett er skummelt, utdyper Hussaini.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.