– Når man skal rive gammel industri dukker det alltid opp noe uforutsett, men det var ingen store problemer med å rive rivefabrikken og bygge Byggmax, sier Lars Kjell Tomren i Bohus Leto møbler.

Sammen med Grindvold Eiendom og Jegersberg Eiendom utvikler han Eidsvolls Handelspark.

ETAPPE 2

– Neste etappe er butikken til Jem & Fix, Danmarks ledende byggevarekjede, som skal inn i over 5.000 kvadratmeter i mai.

– Totalt skal vi bygge ut 16.000 kvadratmeter næringsarealer her, sier Nils Fredrik Jegersberg i Eidsvoll Handelspark.

Planen er ett bygg, i to byggetrinn, sør for Byggmax med danskene nærmest fylkesveien.

– Jem & Fix er i boks, men vi kan ennå ikke navngi de tre andre. Aktørene er klare, alt vi venter på er klarsignal fra Eidsvoll kommune, påpeker Tomren.

– Når kan bygget stå ferdig?

– Til høsten avhengig av hvor raskt kommunen sier ja til etableringene. Nå må de komme på banen å vise vilje.

– Hvilke bransjer kommer hit?

– Møbel, byggevarer og hagesenter, sier han.

– Da blir det altså to møbelbutikker og to byggevarehus her?

– Ja, konkurranse er bare fint. Disse aktørene vil ikke ligge alene, men være sammen med andre. Hvis ikke de får lov til å komme hit til Eidsvoll Handelspark etablerer de seg i andre kommuner.

PLASSKREVENDE

– Hvorfor kan ikke de butikkene være i Sundet eller på Råholt?

– Fordi de er totalt uegnet i sentrumsområder. Vareleveringen skjer med vogntog flere ganger i uka. De vil du ikke ha inn i Sundet, påpeker Jegersberg.

FØRST UTE: Svensker med billigbutikk

– Dessuten kommer ofte kundene med biltilhenger. Slike forhold krever stor plass, men vi er avhengige av hvilken kategori kommunen plasserer disse aktørene i, sier Tomren.

– Dere pusser opp Leto-bygget også. Hva skjer der?

– Hit kommer flere mindre aktører inn i første etasje, mens vi forblir i andre.

Når Eidsvoll Handelspark er oppe og går for fullt, har eierne investert omkring 100 millioner kroner. I tillegg et betydelig antall arbeidsplasser på feltet.

– Vi snakker om 100–150 arbeidsplasser, og mange av dem er nok lokale. Det er også et løft for bygda, sier Jegersberg.

– Ringvirkningene av handelsparken er økt aktivitet i Sundet også. Vi kommer til å tiltrekke oss kunder fra et større nedslagsfelt enn Eidsvoll. Folk som for eksempel kjøer fra Odalen og hit vil stoppe i Sundet for å handle andre ting der. Dette er en vinn-vinn-situasjon for hele midtbygda, tror Lars Kjell Tomren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.