– Vi har heldigvis ikke dokumentert mange typer av slik dyremishandling, men jeg vet vi har funnet en katt med skuddskader tidligere. Den hadde hagl i kroppen, sier Nina Dahl i Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn.

Tirsdag fortalte EUB historien om den høyt elskede katten Sofus som kom hjem til familien i Bårliåsen i Eidsvoll med alvorlige skuddskader. Kjæledyret ble tatt med til Jessheim dyreklinikk i all hast.

LES OGSÅ: På to år kan én hunnkatt bli til 58 hjemløse katter

Reagerer kraftig

Der viste det seg at den hadde blitt skutt med luftgevær. Nå krysser familien fingrene for at den overlever. Dahl, som jobber med kjæledyr hver dag, reagerer kraftig på hendelsen.

– Det er helt forferdelig og grusomt. Dette dreier seg om forsvarsløse dyr, som stoler på mennesker og ikke har noe å stille opp med mot mennesker som er ute etter å skade dem, sier hun.

For en stund siden opplevde Jeanette Maiken Bruserud en lignende hendelse i sitt nabolag på Jessheim.

– Vår katt ble også skutt. Det er forferdelig at noen gjør slikt, sier hun.

Hun anmeldte saken i håp om at politiet skulle klare å finne ut hvem som sto bak ugjerningen.

– Pusen kom hjem med kule i brystet. Vi mistenkte at en eller annen i nabolaget hadde skutt henne. Heldigvis fikk vi tatt ut kula og katten overlevde. Men jeg skulle gjerne fått vite hvem som sto bak, sier Bruserud.

LES OGSÅ: Katten Sofus (1) forsøkt drept

– Ikke like glade i dyr

Hun tror årsaken til ugjerningene er at ikke alle har det samme forholdet til dyr.

– Grufullt og grusomt å holde på slik. Det er forferdelig å se, sier hun.

Familien i Væren 10 i Bårliåsen har politianmeldt saken. Da EUB snakket med politiet lovet de å prioritere den høyt.

– Vi kommer også til å kontakte Mattilsynet. Dyremishandling finner vi oss ikke i, og derfor ønsker vi å gjøre alt vi kan for å komme til bunns i saken, sier katteeierne Cornelia Vahlenkamp og datteren Ylva Boutin.

Flere i det samme nabolaget i Bårliåsen har opplevd at kjæledyrene deres er blitt skadet eller drept på mystisk vis. Foreløpig er det en gåte hvordan det har skjedd, men naboene håper politiet kan komme til bunns i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.