- Samtidig blåser miljøvernminister Vidar Helgesen i vår egen myr, for eksempel Jødahlsmåsan i Ullensaker og Nes, tordner sentralstyremedlem Hanna Hågensen Aasen i Natur og Ungdom, som krever at Norge forbyr ødelegging av torvmyr.

FRAMSKRITT

- Forbudet kan være et stort framskritt om det hindrer ødelegging av verdifull natur. Helgesen skryter av Indonesia, men glemmer at vi stadig ødelegger viktige myrer. En tredjedel av dem er allerede ødelagt. At Norge bevilge penger til myrbevaring i utlandet, men fullstendig overser våre egne, er et vanvittig paradoks, sier Aasen, og viser til

at torvuttaket på Jødahlsmåsan vil føre til CO2-utslipp tilsvarende 150.000 biler.

- I tillegg er den myra leveområde for viktige arter, blant annet den rødlistede hortulanfuglen. Vi frykter den vil forsvinne dersom uttaket ikke stanses. Hortulanen er allerede på nedgang i hele Norge, og Jødahlsmåsan er eneste sted som egner seg for reetablering, påpeker Aasen.

LES OGSÅ: Sammen for myra

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.