Fylkesmannen sa sist uke nei til bygging av ny barneskole for midtbygda på Tynsåkjordet. Han ville ha en mer sentralt beliggende skole uten å bygge på dyrket mark.

FLERE TOMTEMULIGHETER

Nå vet ingen hvor den nye skolen skal bygges.

Flertallet av lokalpolitikerne vil prøve å overtale Fylkesmannen til å trekke sin innsigelse slik at skolen kan bygges på Tynsåk.

Noen partier anbefaler å bygge der den nåværende skolen ligger, og andre vil bygge i Trolldalen på Styri der kommunen har hatt skoletomt siden 1970-tallet.

Trolldalen ble også anbefalt av det tverrpolitiske skolestrukturutvalget som for få år siden så på hele skolesituasjonen i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Ordfører etterlyses

– HASTER

– Vi tar ikke stilling til hvor ny skole bør ligge. Det vi peker på, er at det ikke må bli flere utsettelser. Det haster med å få på plass en ny skole, sier Eirik Haakstad.

– Vi trodde at planleggingen hadde kommet lenger enn den tilsynelatende er. Vi er overrasket og skuffet over at planene blir stanset nå, sier han.

FORELDET

Haakstad lister opp flere grunner til at det haster med å få bygd ny skole.

– Nåværende skole egner seg ikke til dagens moderne undervisning. Den eldste delen ble bygd helt tilbake på 1920-tallet og tilfredsstiller ikke dagens krav til romløsninger, påpeker han.

– Det er dårlig inneklima i skolen. Kapasiteten er nådd og elevtallet øker raskt. Flere elever, krever også bedre uteareal, sier han.

LIVSFARLIG TRAFIKK

– På toppen av det hele kommer en livsfarlig trafikksituasjon, med en sterkt trafikkert fylkesveg rett forbi skolen der bussene stopper for av og påstigning og der elever må krysse vegen, påpeker Haakstad.

SKOLE FOR FRAMTIDA

– Nå må vi få en ny barneskole, og den må bygges for framtida, sier FAU-leder Eirik Haakstad.

– Eidsvoll er i sterk vekst, og det vil føre til stor økning av elevtallet. Hvis saken ender med at ny skole skal bygges der den er i dag, mener jeg personlig at det aller meste av nåværende bebyggelse må rives, sier han.

– Men det viktigste av alt; få fart på byggingen av ny skole. Vi kan ikke vente lenger, sier FAU-leder Eirik Haakstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.