• – Det var en helt vill opplevelse. Laksen var skikkelig aggressiv og jeg måtte kjempe hele tiden, forteller storfiskeren.

– Da faren min ble hysterisk og ropte i vei, skjønte jeg at dette måtte være ganske bra. Jeg kjente raskt at det dreide seg om en stor fisk, sier Matias Lyngvær Stolen.

Han og familien bor på Jessheim. I helga var de på tur til Namsen i Nord-Trøndelag. Matias skulle debutere som laksefisker, og det skulle raskt vise seg å bli et minne for livet som topper det aller meste. Det var fiskenettsiden Hooked som først skrev om den fantastiske fisketuren.

– Det var en helt vill opplevelse. Laksen var skikkelig aggressiv og jeg måtte kjempe hele tiden. Underveis rakk jeg ikke å bli redd for å miste den. Det var kick og adrenalin. I en hel halvtime jobbet han med å lande kjempefisken. Ombord i båten satt pappa Morten og fulgte dramaet fra orkesterplass. Han er en langt mer erfaren fisker og har en personlige rekord på 17-kiloslaks.

– Det er slikt man bare drømmer om. Opplevelsen var helt fantastisk. Den første gangen sønnen er med på laksefiske så lander han en laks på 20 kilo. Det er nesten så en må klype seg i armen, sier han.

LES OGSÅ: Landet rekordstor ørret etter ti timers fiske

Planlegger flere turer

Normalt går storlaksen tungt på og stanger imot når den havner på kroken.

– Denne var ikke sånn. Den var helt vill. I starten var det rimelig kaos om bord i båten. Matias prøvde å holde snøret stramt og samtidig få inn de to andre stengene. Det var helt sykt da jeg så at han klarte å få den inn.

– Det er uten sammenligning det beste øyeblikket jeg har hatt med fisking, sier Morten.

Mandag kjørte de to hjem fra Nord-Trøndelag til Jessheim. Det var følelsesladet i bilen.

– Hvilepulsen var omtrent ikke tilbake før ett døgn etterpå. Jeg sov ikke natta etter opplevelsen, og følelsene kom virkelig under kjøreturen ned igjen da jeg tenkte på det. Det er liksom ikke mulig å toppe dette på noe vis, sier pappa Morten Lyngvær Stolen. Nå er duoen i gang med planleggingen av de neste fiskeopplevelsene.

LES OGSÅ: – Fiskelykken har vært dårlig i dag

Har bestilt avstøpning

– Jeg er blitt bitt av basillen nå. Det var en morsom erfaring, og vi har snakket om å ta en tur til, sier Matias. Faren beskriver han som en rolig gutt som trives aller best uten for mye oppmerksomhet. Da han fikk monsterlaksen i Namsen var det naturlig nok mange som ville gratulere.

– Ble det noen feiring?

– Ja, men ikke med alkohol. Det har jeg valgt å holde meg unna.

– Hvilke fiskeråd vil du gi til andre for å få storlaksen på?

– Mye er flaks der og da. Det å være på rett sted til rett tid. Men ikke bli trist om du ikke får noe stort første gangen. Tålmodighet kan betale seg. Nå er laksen sendt til avstøpning. Deretter skal den røykes.

– Hva fascinerer deg med fiske?

– Det er kampen. Det å måtte kjempe med fisken. Jeg liker godt utfordringer, sier Matias. Alle er enige om at han mestret denne utfordringen til 20 i stil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.