– For mange sitter for lenge på asylmottak. Mange blir pasifisert og blir en skygge av seg selv i ventetiden. Dette kan ødelegge en god integrering i etterkant, sier Ingunn E. Ulfsten.

Ulfsten har vært på en rundtur i Hurdal. Der besøkte hun blant annet Hurdal Mottak.

– Hurdal Mottak synes som et godt sted å være. Her det hjertevarme, kulturelle tiltak, undervisning i samfunnsfag, norsk kultur og språkopplæring. Det er gode bygningsmessige fasiliteter og beboerne deltar også på ulike arrangementer i bygda, som Spark-VM, sier Ulfsten.

– Vi har leid inn en egen norsklærer, sier Trude Andersen, daglig leder på mottaket. Hun mener mottaket fungerer som et lite samfunn der beboerne er opptatt av å hjelpe og støtte hverandre i en sårbar situasjon.

– De deltar også i den daglig driften. Det er 123 beboere nå, også flere barnefamilier. Barna går på barnehage og skole i bygda.

MANGE INVESTERTE MILLIONER: Men så stoppet flyktningstrømmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.