Til sammen står Sommertoget en halvtime på de to stasjonene 22. juli. Fra 11.55 til 12.05 står det på Kløfta stasjon og fra 12.25 til 12.45 er det Jessheim stasjon som gjelder. Kultursjef Jon Henrik Solhei er naturligvis blant dem som gleder seg stort til happeningen. Nå kommer Ullensaker kommune med en klar oppfordring til alle som ønsker å delta på stasjonene:

«Møtt opp og ønsk hele Norge velkommen til Ullensaker. Ta gjerne på hvit T-skjorte. Vi prøver å forme ordene Jessheim og Kløfta. Husk også flagg», heter det i meldingen fra kommunen.

NRK lager et spesialtog som blant annet rommer filmstudio og scene, og de sender direkte-TV fra toget på sin tur i landet. Toget vil kjøre ganske rolig for å kunne vise natur og det som eventuelt skjer rundt sporet underveis. Toget kjører nordover på Hovedbanen.

HUSKER DU DETTE: I år er det tog, i fjor var det båt

– Vi ønsker at flest mulig folk skal komme og være på stasjonene når toget stopper. Så kan vi lage litt god stemning og vise at dette er et bra sted å være, uttaler kultursjef Solhei til EUB.

Ullensaker kommune har vært i dialog med produksjonen for å tipse om hva det kan være verdt å ta en nærmere titt på underveis på togturen.

– Vi vil jo vise fram bygda vår og håper at noen kanskje er interesserte i å komme på TV. Hvis lag og foreninger ønsker å vise seg fram så har man en gyllen mulighet, utdyper Solhei.

Et helikopter følger toget underveis og forsyne seerne med bilder fra oven. Det blir noe underholdning på begge stasjonene, får EUB opplyst.

– Dette blir gøy. Vi skulle gjerne hatt de til å stoppe litt lengre, men de minuttene de er her skal vi prøve å lage god stemning, sier Solhei videre.

I fjor hadde NRK sending fra Skibladner. I år fortsetter man med sommersendinger fra innlandet.

– Vi fikk en forsmak på hva innlandet har å by på sist sommer. Nå får vi en unik mulighet til å vise fram helt nye steder og fortelle helt nye historier, skriver NRK i en melding.

Sommertoget forflytter seg på dagtid med minutt for minutt sendinger til nye stasjoner der det blir både TV- og radioprogrammer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.