– Vi må både ta vare på de bynære grøntområdene våre og sikre at flest mulig innbyggere har direkte tilgang til naturen året rundt. Folk på Jessheim skal ikke trenge å kjøre bil for å komme seg ut i skogen, sier Eyvind J. Schumacher i Ullensaker Arbeiderparti.

UTBYGGING AV GYSTADMARKA: - Vi må tenke moderne

Utsagnet kommer etter forrige ukes kommunestyremøte der sluttbehandling av områderegulering for midtre del av Gystadmarka ble behandlet. Der skal 690 mål bygges ut til en moderne bydel i løpet av de neste årene.

INN I PLANENE

Schumacher påpeker at folk som bor i kommunens største boligområde Nordbymoen, risikerer å bli stengt ute fra skogsområdene på Gystadmarka når byggingen der omsider er over.

– Derfor er det viktig å båndlegge noen arealer nå slik at vi får brede og grønne linjer inn i marka. Det gjelder for øvrig i alle utbyggingsplaner, ikke bare her på Nordby, sier han.

BYGDE HAGESTUE: Nyter naturen på nært hold

– Hvordan sikrer man dette?

– Ved at slike punkter tas inn i rulleringen av kommuneplanen som viktige grøntområder der det aldri skal utbygges. så de står der for alltid. Ved kommende rulleringer kan det nemlig være for sent. Vi ser at planene for Gystadmarka berører en stor bit av det populære turområdet vårt. Og de som må gjennom den fremtidige bebyggelsen der for å gå ut i marka, må krysse sju veier. Slik kan vi ikke ha det, understreker han.

SIKRE TILGANG

Kommunestyret la inn i saken hans merknad som sier at det må sikres grøntstruktur som opprettholder Nordbymoens tilgang til Brennifjell og Holmsfjell-løypenettet.

– Er det for lett å glemme slike faktorer i all viraken rundt de store utbyggingsprosjektene?

– Ja. Ubyggerne som vil utvikle sine eiendommer står bak og pusher på sine saker, og det er helt naturlig. Derfor må vi sikre tilgangen for fremtiden.

–Kan slikt påvirke utviklingen av Jessheim?

– Ja, kanskje må vi tenke enda tettere og høyere i noen sentrumsnære områder for å bevare grøntarealer. Dessuten har vi allerede en ferdigregulert reserve på 10.000 boliger, så det er ikke prekært å bygge ut Gystadmarka nå. Derfor har vi tid på oss til å planlegge skikkelig så vi får en trivelig by. Vi vil også høre hva innbyggerne sier, og holder et åpent møte i mai om temaet, sier Eyvind J. Schumacher.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.