Søndag var både Strømberg og Staahle på tribunen under Liverpools hjemmekamp mot West-Ham på Anfield. Tirsdag vedtok Staahle og flertallet i kommunestyret (26 stemmer) et budsjett, der det blant annet skal legges nytt kunstgressdekke på hjemmebanen til Ull/Kisa Fotball, Jessheim stadion, samt flytting av det eksisterende dekket til Skogmo. Denne kommunale bevilgningen er på 3.125.000 kroner. I tillegg skal kommunen investere åtte millioner kroner i Idrettsparken (Magasinleiren). Både banen på Skogmo og anlegget i Idrettsparken er kommunale anlegg, som kommer alle idrettslag i kommunen til gode. Lars Egil Berg (Sp) og Janka Ekrem Holstad (Ap) stiller spørsmål rundt ordførerens objektivitet.

- Ekstra ansvar å være folkevalgt

- Det er ikke problematisk at ordføreren eller andre politikere har kontakt, reiser på turer eller deltar på arrangementer sammen med organisasjoner eller interessegrupper. Men vi må som folkevalgte være bevisste våre roller og at det for eksempel ikke må være sånn at de vi er på tur med blir lyttet mer til enn andre. I tillegg har vi også et ansvar for å tenke oss skikkelig om; Gjør turen - og bilder på Instagram av en øldrikkende ordfører - at man mister noe av sin troverdighet? Det er et ekstra ansvar å være folkevalgt, sier Janka Holstad (Ap).
Lars Egil Berg (Sp) sa følgende under budsjettdebatten tirsdag.
- Ull/Kisa tilgodeses i posisjonens budsjett med nytt banedekke til 3,1 millioner. Mulig de har behov for det, men er det vurdert opp mot andre presserende behov? Så mange enkeltforslag på anleggssiden som posisjonen kommer med - uten administrativ vurdering og behandling - er uheldig. Det snakkes for øvrig en del i bygda om svært tette bånd mellom idretten generelt - Ull/Kisa spesielt og politikere, klarer alle å holde nødvendig objektivitet og distanse, ordfører? uttalte Berg.
Overfor EUB utdyper han.
- Prat om dette, og blant annet synlighet på sosiale medier, bidrar til at det er naturlig å stille spørsmål på vegne av innbyggerne. Det virker jo litt betenkelig med så tette forhold, samtidig med budsjettprosessen.
LES OGSÅ: 1894 Jessheim skal forene by og fotballag

Betalte reisen selv

Under intervjuet med EUB legger Tom Staahle uoppfordret fram dokumentasjon på Liverpool-turen.
På bankkvitteringen fra Skandiabanken står det at Tom Staahle selv betalte «Sponsortur Liverpool 2016» (står oppført som betalingsinformasjon), 27. oktober i år. Betalingen var på 13.990 kroner, og ble gjort til Ull/Kisa Fotball.
- Jeg var på tur med 15 forskjellige personer, og Cato Strømberg var eneste representant fra Ull/Kisa Fotball. Han reiste som privatperson. De som reiste var venner og bekjente, og alle har et kjærlighetsforhold til Liverpool Fotball Club. Det er det som har vært utgangspunktet for turen, sier Staahle til EUB.
- Hvordan vil du beskrive ditt forhold til Ull/Kisa Fotball?
- Jeg har et likt forhold til de som alle andre idrettslag og foreninger i Ullensaker. Jeg støtter opp helhjertet og med full innsats rundt hvert eneste lag og forening.

- Ull/Kisa et flaggskip

- Hva tenker du om reaksjonene som har kommet fra Lars Egil Berg og Janka Ekrem Holstad?
- Det de må ta innover seg når det gjelder budsjettpostene som går på utbedring av kunstgresset på Jessheim stadion, at man nå legger kunstgress på Skogmo og oppgraderer Idrettsparken, er at det her er snakk om et idrettslag som aktiviserer mange tusen barn i kommunen. Vi vet at det er et skrikende behov for flere idrettsflater. I tillegg er a-laget til Ull/Kisa et flaggskip og en identitetsbygger i kommunen vår. De må tilfredsstille anleggskravene for å få spille i Obos-ligaen. Det var også med på å gjøre en slik investering nødvendig, sier han.
Staahle mener Ekrem Holstad og Berg burde tatt opp spørsmål rundt Liverpool-turen direkte med ham.
- Hvis folk stiller spørsmål ved min integritet kjenner de meg jævlig dårlig, sier han, og legger til at han ikke tar imot noe - heller ikke påspanderte kaffekopper - som ordfører. - Jeg har hatt et kjærlighetsforhold til Liverpool siden 1977, og ble derfor med andre Liverpool-supportere fra Ullensaker som elsker klubben like mye. Det eneste organiserte med turen er at noen foretok en bestilling, og det er gjort av den som har kontakter inn i slike reiseselskaper. Jeg har aldri latt meg kjøpe på noen som helst slags måte. Jeg betalte reisen fullt og helt selv, og sa at det skulle være premisset for å være med, sier Tom Staahle.
Til ølkommentaren fra Holstad sier han følgende:
- Jeg er glad Janka Holstad er opptatt av mitt ve og vel. Håper hun får en fin jul.
LES OGSÅ: Nytter ikke å vedta at man ikke skal oppfattes som arrogant

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.