Stormen Dagmar mørkla i 2011 lysløypa mellom Allergot ungdomsskole og Teigen skytebane, da et stort antall stolper og strømkabelen falt ned. Siden har det vært svart som natta, til tross for at kommunestyret to ganger, i 2012 og 2014, vedtok gjenoppbygging. Totalt bevilget de 576.675 kroner til dette.

HVA SKJEDDE?

– Vi skriver nå januar 2018, sju år har gått, og det eneste som er utført av arbeid i lysløypa er at ødelagte stolper og kabler er fjernet, sier Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

Han har ved flere anledninger etterlyst svar på hva pengene som den gangen ble gitt er brukt til, og kontaktet nylig kontrollutvalget for å få svar.

HUSKER DU DETTE: Dagmar flyttet skitrafikken

– Deres hovedoppgave er å se til at politisk fattede vedtak blir etterfulgt. Det har ikke skjedd i denne saken, derfor er spørsmålet vårt: Hva har skjedd med pengene. Det synes som om penger bevilget til lysløypa i Allergotskogen er utbetalt til gjenoppbygging og utbedringer av lysløypa i Nordkisa som også ble skadet av stormen Dagmar, understreker han.

KREVER SVAR

Administrasjonen har muntlig opplyst at tiltaket er satt på vent i påvente av detaljreguleringer og utbyggeravtaler innenfor planområdet omfattet av Kommunedelplan Jessheim sørøst.

ØNSKER ØKT BRUK: Millioner til lysløype

– Dette anser jeg ikke for å være noe godt argument siden lysløypetraseen ligger i den avsatte grøntkorridoren i planen. Det burde ikke være til hinder for en eventuell utbygging i tilliggende områder at det går en lysløype i terrenget, sier Leidal.

Lysløypetraseen ble i samråd med grunneierne, opparbeidet på dugnad av folk i nabolaget. Ullensaker kommune og Gjermå Energi sto for lysanlegget. Senere oppgraderinger ble finansiert med tippemidler, og Ullensaker Skiklubb har stått som anleggseier.

– Hva svarte kontrollutvalget?

– De skal sende et skriftlig spørsmål til administrasjonen for å få rede på om pengene er utbetalt og om de i så fall er brukt i henhold til politisk vedtak. Rådmannen kommer med svaret sitt antakelig 15. februar, sier Leidal.

IKKE UTBETALT

– De pengene sitter kommunen på. Vi bare gjennomførte en anbudsrunde, men siden anbudet var over kommunens beløp gjorde vi ikke noe. Dessuten fikk vi ikke tillatelse av grunneier til å gjøre noe på den aktuelle strekningen. Men fra Teigen og videre er lysløypa i orden, sier

leder Jahn Bjørnar Haugen i Ullensaker skiklubb

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.