Rådmannen orienterte tirsdag kveld formannskapet om kontakten med Fylkesmannen etter at denne fremmet innsigelse mot den foreslåtte skoletomta på Tynsåkjordet.

– Vi har hatt møte med de to fagavdelingene hos Fylkesmannen som har innsigelser, landbruksavdelingen og miljøavdelingen, forklarte Haugestad.

– INGEN ÅPENBAR LØSNING

– Intensjonen med møtet var å opplyse saken og luke vekk misforståelser, opplyste rådmannen.

– Vi skal nå lage en skriftlig oppsummering og sende denne over til Fylkesmannen i løpet av noen få dager.

– Dette er en veldig vanskelig sak, sa han.

– Det er ingen alternativer uten konflikt, og det er ingen åpenbar løsning. Det er en krevende situasjon, men vi må gjøre det vi kan for å se på mulighetene og gjøre det beste ut av det, sa rådmannen.

TROLLDALEN

Kommunen opprettet i sin tid et skolestrukturutvalg som blant annet skulle se på tomt for ny skole i midtbygda. Utvalget besto av politikere fra en rekke partiet.

Sommeren 2014 anbefalte et enstemmig utvalg å bygge ny skole i Trolldalen på Styri der kommunen allerede på 1970-tallet avsatte tomt til ny skole.

Tomta er i kommuneplanen regulert til offentlige formål, men synes nå helt ute av bildet for ny skole.

TO HOVEDALTERNATIVER

– Det foreligger nå to hovedalternativer, påpekte rådmannen.

– Det er Tynsåkjordet og nåværende skoletomt på Vilberg.

– Men teoretisk kan man gå utenfor områdereguleringen, la han til og åpnet en aldri så liten mulighet for at skolen kan bli bygd andre steder.

Rådmannen innstilte i sin tid på ny skole på nåværende skoletomt med tilkjøp av arealer på andre siden av Tynsåkvegen og med gangforbindelse under vegen.

– Men forholdene har endret seg på Vilberg, påpekte han.

– Vi hadde opsjon på nabotomta (Europris), men det var før tomta ble solgt. Det arealet er ikke tilgjengelig lenger, fastslo rådmannen.

TYNSÅK VALGT MOT SJU STEMMER

Torleif Hamre (SV) minnet formannskapet på at det var noen som stemte for Trolldalen da lokaliseringsspørsmålet ble av avgjort av kommunestyret i april 2015.

SV og Venstre hadde den gangen Trolldalen som førstevalg, og fikk subsidiær støtte av Senterpartiet og Kristelig Folkeparti som primært gikk for rådmannens innstilling om bygging på Vilberg.

Arbeiderpartiet, Høyre, bygdelista og Fremskrittspartiet stemte den gangen for Tynsåkjordet, og utgjorde flertallet med 27 stemmer, mens 7 stemte for Trolldalen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.