I år skal markedsgata arrangeres lørdag og søndag i åpningshelgen, i ei stengt storgate som vanlig.

– Markedsgata har alltid vært med under Jessheimdagene, og den er veldig etterspurt både blant kunder og utstillere. Faktisk har vi en lang venteliste med firmaer som vil ha plass der, sier markedssjef Line Gustavsen, som hvert år må si nei til noen.

– I år blir det opp mot 70 utstillere i markedsgata - en blanding av butikker fra storsenteret som flytter ut disse dagene og eksterne aktører. Dette handler både om å videreføre en tradisjon og å tilføre noe nytt, påpeker markedssekretær Hanne Thorberg Simonsen.

– Å fylle Storgata med en fin kombinasjon av handel og aktiviteter, har alltid skapt liv og et mylder av mennesker. Dette er noe folk vil ha, påpeker hun.

MATBIL

En av nykommerne i årets markedsgate er en ekte matbil, eller food truck som det heter på utenlandsk. Slike varebiler er utstyrt som rullende kjøkkener som ofte lager hver sin spesialitet, og serverer det som har blitt et svært populært begrep over hele Europa - street food. I USA har konseptet årelange tradisjoner over hele landet.

– Dette er et tøft tilbud som har vokst veldig i Norge også. Vi har alltid hatt en form for matservering i markedsgata før, men nå er det blitt et begrep, påpeker Gustavsen.

Det er matbilen til Clarion hotell som kommer.

– Mesterkokken Marcus Samuelsson står bak restaurantene på hotellene våre. Bilen kjører fra hotell til hotell, med to superflinke kokker. Den kommer direkte fra matfestivalen i Stavanger og skal til Göteborg etter Jessheimdagene. Denne matbilen skal være der det skjer, og da er Jessheim et soleklart sted, sier matsjef Steinar Kokaas på Clarion Oslo Airport hotel.

– Vi har en del arrangementer hvor vi serverer street food. Dette ønsker vi nå og ta med oss ut og vise frem, sier han.

vant i fjor

– Hva slags mat skal serveres?

– Det blir spennende street food, og jeg håper det frister folk. På menyen står grov tsjekkisk pølse med karriketsjup og fermentert kålsalat, dirty ris med kylling og chipotlemajones og eplemajones, cajun turkey med spicy løkrellish og vegetartortillas med grillede grønnsaker. Matbilen har vært i drift i to år, men det er første gang den er hos oss, påpeker han.

Kokaas forteller at matbilen vant sin sjanger under matfestivalen i Stavanger i fjor, noe som skal borge for kvaliteten.

– Gutta i matbilen vet helt klart hva de driver med, sier han.

LES OGSÅ: – Jo mer vi vokser, desto viktigere blir Jessheimdagene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.