• NÆRHET TIL MARKA. Eiendommen har marka som nærmeste nabo, og Hasleråsen er et populært turområde.

Avgjørelsen har vokst fram over tid, men nå er endelig beslutning tatt. Det blir salg av eiendommen på 2,2 mål i Haslervegen 179 på Dal i Eidsvoll med en prisantydning på 6.490.000 kroner.

– Det er ingen hemmelighet at du må ha en smule pågangsmot for å bo på en slik plass. Men er du innstilt på å ta i et tak, er det liten tvil om at dette er verdens fineste sted, sier Olsen.

Han sitter ute på terrassen. Fuglene kvitrer og gresset blomstrer utenfor den gule hovedbygningen med det historiske tårnet og det røde garasjelokalet.

– Stedet har vært i familiens eie siden 1965. Farfaren min kjøpte det den gangen og drev det fram til 1978. Da overtok faren min og to brødre. Faren min tegnet anlegget her på yrkesskolen, og satte opp hele gartneriet. Søsteren min overtok gartneridriften i 1994 og drev fram til i 2010/2011. Da ble gartneridriften lagd ned, sier Kjetil Alfredo.

Bygde opp igjen tårnet

Han flyttet inn i huset i 1994, og kjøpte det i 1996.

– Jeg begynte ganske umiddelbart med restaurering, og tok av én etasje. Det var tre fulle etasjer her tidligere. I tillegg bygde jeg opp igjen det karakteristiske tårnet på baksiden. Det hadde blitt revet på 1950-tallet. Jeg kikket på gamle bilder og har kombinert en egen vri med slik vi trodde det var, sier Olsen.

Nylig ble eiendommen lagt ut for salg. Til helga settes det opp to visninger.

– Eiendommen er fantastisk og helt unik. Det er fin, spesiell, historisk og godt ivaretatt bygningsmasse. Det tar ti minutter å gå til Dal stasjon, og under én time å komme seg til Oslo med tog. Eieren her vil bo midt i smørøyet på Øvre Romerike, samtidig som eiendommen ligger fint skjermet, sier Kristoffer Dahlum, daglig leder og megler i Privatmegleren Brustad & partnere. Han tror kjøperen kan finnes i alt fra lokalbefolkningen til byfolk som vil ut på landet.

Flytter like i nærheten

– Vi er forberedt på at en del av dem som kommer på visning er nysgjerrige på hvordan eiendommen og bygningsmassen ser ut. Det kommer svært sjeldent slike eiendommer for salg, og mange drømmer om en slik mulighet sentralt på landet. Nå har de sjansen, sier Dahlum.

Kjetil Alfredo Olsen sier avgjørelsen om å selge har vokst fram i løpet av en femårsperiode.

– Jeg har vært på en del visninger, og det kommer nok derfor ikke som noen stor bombe for dem som kjenner meg at det nå ender med salg. Selv har han kjøpt seg en eiendom på 4,2 mål oppe i Kopperudåsen – ikke mange kilometer unna. Snart er familiefaren klar for en ny tilværelse, men først skal altså ærverdige Hasler gård selges med tungt hjerte.

– Det blir garantert vemodig.

LES OGSÅ: Planlegger næringslokaler i to etasjer og ca. 80 leiligheter på tomta etter Dal Bygg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.