• KAFFEKROK: Amund Bjørnstad tester ut kaffe- og lesekroken i Elvebredden brukthandel.

– Det blir jo et berg av søppel, sier Betty Jahren og viser til bruk- og kast-samfunnet.

Da EUB treffer Jahren, er hun i full sving for å få klar Elvebredden brukthandel som åpner fredag.

fikk ikke jobb - startet selv

Jahren er ingen nybegynner i bransjen. Med brukthandelen håper hun å skape mer liv i Sundet.

– Jeg dreiv Frelsesarmeens bruktbutikk i ti år. Så blir man 60 år og får ikke noe jobb, forklarer Betty Jahren. Da hun ikke fikk jobb, bestemte Betty seg for å ta saken i egne hender. Rundt påsketider startet planleggingen av brukthandelen, og i disse dager foregår den siste innspurten. Lokalene er midt i Sundet i Saga 1-senteret, i lokalene hvor Mamma Mia lå tidligere.

– Og jeg elsker å lage i stand, hente og rote, så da var det helt naturlig for meg å fortsette med det. I tillegg synes jeg det er mye som står tomt her nede i Sundet, så da må man prøve å fylle opp litt, sier Jahren.

alt er gjenbruk

Betty leker ikke bruktbutikk. Alt av møblement, innredning, sofaer og hyller er selvsagt gjenbruk.

– Det er gjenbruk alt som er. Til og med lekekroken der borte er satt sammen av ting som sto her fra før og en sengebunn, forklarer Jahren, som får med seg sin sønn Amund Bjørnstad som helgehjelp i butikken. I hverdagen står Betty selv i kassa. Hos Elvebredden tar de gjerne imot ting og tang fra lokalsamfunnet.

– Jeg henter etter avtale og det er bare å komme innom med ting. Nå gru-gleder jeg meg mest. Det som er mest spennende er om det går rundt, Det blir jobbing fra morgen til kveld nå, sier Jahren.

Støtter leger uten grenser

En del av Elvebreddens overskudd vil gå til Leger uten Grenser.

– Det første jeg gjorde før jeg startet opp prosessen med butikken var å høre med Leger uten grenser om jeg kunne gi penger til dem. Da fikk jeg lov til å bruke logoen deres og jeg kommer til å donere overskudd til dem, forteller Jahren, som i tillegg til det ideelle aspektet, også synes det å drive brukthandel har verdi i seg selv.

– Det er veldig hyggelig å drive brukthandel, fordi det er ingen sure folk! Det er bare hyggelig og man får venner for livet. Jeg ringte en tidligere kunde nå og hun utbrøt at det var julekvelden for henne at jeg skulle starte opp igjen. Og hun bor på Bøn, og pleier vanligvis ikke å reise til Eidsvoll, men nå skulle hun begynne med det, avslutter Jahren.

Fakta Elvebredden

  • Betty Jahren åpner Elvebredden brukthandel.
  • Lokalene er i Saga 1, der Mamma Mia lå tidligere.
  • Jahren drev tidligere Frelsesarmeens bruktbutikk.
  • Alt i butikken, ikke bare det hun selger, men også hyller etc., er gjenbruk.
  • Deler av overskuddet vil gå til Leger uten grenser.
  • Jahren tar gjerne imot bruktgjenstander.

 

LES OGSÅ: – Har gått over all forventning etter nyåpning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.