– Du ble politisk engasjert foran forrige kommunevalg, og du ble valgt inn for Ap til både formannskap og kommunestyre. For kort tid tilbake meldte du deg ut av partiet og sitter nå som uavhengig. Hva var bakgrunnen for en slik avgjørelse?

– Klart det er en vanskelig avgjørelse å ta. Da jeg gikk inn i Ap, tenkte jeg at ting ville bli greit. Jeg kom til slutt til et punkt med meg selv hvor jeg ikke kunne stå inne for enkelte ting. Noen ganger opplever jeg at folk går på deg som person framfor å gå inn i en meningsutveksling. Det ble for personfokusert fra enkelte. Flere stilte spørsmål ved at jeg som ny i politikken fikk slike viktige verv. Mange hadde vært med i flere år og ikke fått samme tilliten. Det ble til slutt slik at jeg måtte ta et valg om at hvis jeg skulle klare å stå i det, så måtte det bli som uavhengig.

– Eiendomsskatt – Ap gikk til valg på ikke å innføre den. Mener du at partiet har ført velgerne sine bak lyset?

– Ja, på en måte så har man jo det. Men jeg ser at det kan oppstå situasjoner i en politisk periode som gjør at man kan endre mening. Rådmannen har også gitt beskjed om at man ikke kommer utenom. Etter at jeg ble uavhengig, har det blitt enda mer personlig viktig for meg hva var det var jeg gikk til valg på i forhold til Aps program. Der sto det ikke noe om eiendomsskatt. Det var bare SV som gikk til valg på eiendomsskatt. Så tenker jeg at det er lurt å sette seg ned sammen med de andre partiene og se på om og hvordan man kan unngå denne skatten. Så får man ta en vurdering. Jeg kan i alle fall ikke gjøre noe jeg ikke har lovet å gjøre.

– Har du vurdert andre partiet enn Ap?

– Jeg ønsker å fortsette i politikken, men det er for tidlig å si hvor jeg havner. Jeg har fått henvendelser fra de fleste andre partier, men jeg bestemmer meg ikke for noe som helst før til høsten. Jeg har fått god støtte fra de andre partiene, og jeg snakker fortatt godt med flere i AP.

– Du visste at din utmeldelse ville skape ubalanse i kommunestyret og at posisjonen ble svekket. Likevel valgte du som du gjorde. Var det et tøft valg, og har du fått ubehageligheter etterpå?

– Ja, til begge deler. Det var vanskelig valg å ta, og jeg var fullstendig klar over at det ville bli skape uroligheter. Flere har spurt om jeg vet hvilken makt jeg har. Men det er ikke det jeg er ute etter. Jeg ønsker gode og åpne debatter i. Ubehageligheter, fra noen Ap-medlemmer, har gått på meldinger om at jeg er en sviker, at jeg må tenke meg om og om jeg er klar over hvordan mine valg påvirker posisjonen. Det verste har likevel vært at folk har gått bak ryggen min, men jeg har også hatt god støtte fra flere i partiet. Jeg er tøff, og jeg er opptatt av at de som har stemt på meg, kan stole på meg. Da får man heller tåle noen støyter her og der. Nå stemmer jeg etter egen overbevisning, men jeg prøver å tenke dit hen; hva var det jeg gikk til valg på? Jeg stemmer i de fleste saker med posisjonen.

– Hva er du opptatt av nå?

– Flere ting – selvsagt nå i ferietid tenker jeg på dem som har barn med nedsatt funksjonsevne og avlastning på sommeren. Der har vi politikere en jobb å gjøre. Det gir jeg meg ikke på! Jeg ønsker å ta opp personlig brukerstyrt assistent til de familiene som trenger det. Jeg har selv følt på kroppen hvordan det er. De fleste avlastningstilbudene er stengt helligdager og i ferien. Når det kommer til Brukerstyrt personlig assistent (BPA), fungerer ikke avtalen med Adecco tilfredsstillende. Brukerne bør selv få velge leverandør av tjenesten.

– Hva betyr sommeren for deg?

– Det betyr ferie og avslapping sammen med familie og venner. Det betyr å koble ut hverdagen.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Det er jo Tyrkia, som det har vært de siste årene. Det er varme, det er sol, hyggelige folk, god mat og drikke.

– Sommerens ferieplaner?

– Vi har allerede vært en tur i Narvik, som er hjemplassen min – hjemme hos foreldrene mine og bestemor. Lørdag går ferden til Tyrkia og ferie der i to uker.

– Hva står helst på menyen i sommer?

– Enten en biff, eller gode reker med en god vin til.

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Jeg har veldig mange gode minner nordfra, med fiske i fjæra, bading og midnattssol.

– Hvor bader du helst?

– I Tyrkia! Her hjemme er det litt for kaldt.

– Beste sommersang?

– Nei, ingen spesiell. Jeg er altetende innenfor musikk.

– Hva var din første sommerjobb?

– Det var å prise varer i en matbutikk. Jeg var 12 år, og med årene avanserte jeg til kassa.

– Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Det var litt av et spørsmål. Det må i så fall være en med humor og godt humør. Da ville det ikke blitt kjedelig.

– Er det et spørsmål du gjerne vil bli stilt?

– Nei, hva skulle det vært? Nei.

SJU KJAPPE

Leser: Nyheter og ukeblader

Blir flau av: Sjelden jeg blir flau

Liker å spise: God biff – og alt annet. Vanlig norsk husmannskost

Redd for: For urolighetene i verden, men tenker at det ikke kan stoppe meg.

Er avhengig av: Av telefon – som de fleste andre

God til å: Ta vare på de mennesker som er rundt meg, familie og venner

Drømmer om: Å reise på cruise en gang.

Fakta

Navn: Hege Vibeke Stoltenberg (ikke i slekt med den Stoltenberg. Født Olsen)

Alder: 43

Bosted: Eidsvoll Verk

Familie: samboer – tre barn

Er: (yrke/jobb/student): Daglig leder ved Camilla Barnehage

Interesser: liker å løpe, medlem av Løpsklubben 1814. Godt for kropp og sjel. Ellers: strikker

Aktuell med: meldte seg ut av Ap for en tid tilbake

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.