– Jeg hadde, som alle andre som inngikk kontrakt da, ikke sett bilen, annet enn på bilder. Jeg har ventet på en elbil med kapasitet. Denne skal ha en rekkevidde på 52 mil. Jeg dro til forhandleren og sa at jeg skal ha en sånn, sier Simonsen.

Han forteller at det er kona Turid som i hovedsak skal bruke bilen.

– Hun jobber på Ahus. På den strekningen vil man ikke oppleve rekkeviddeangst, sier Simonsen.

Miljøet er ikke hovedårsaken til at Simonsen har kjøpt elbil.

– Det er høyt bestridt hvor stor miljøgevinst det er i en elbil, men det er en del av det moderne samfunnet. Det passer til vårt formål, og ble derfor naturlig for vår del, sier han.

Interessen for nye Opel Ampera-e har vært svært stor, helt fra før bilen debuterte på Paris-utstillingen i oktober 2016. Allerede tidlig i 2017 hadde over 4000 kunder i Norge skrevet kontrakt.

– Bare her på Jessheim har over 100 kunder bestilt det som karakteriseres som tredje generasjon elbil, sier Petter Ødegård, markedsansvarlig for Opel hos Mobile Jessheim.

Norge er det første landet i Europa som lanserer bilen.

LES OGSÅ: Tusenvis på venteliste for nye elbiler i 2017 og 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.