– Jeg kjørte for fort. Bra politiet følger med!, sier kvinnen til EUB. Nylig kom hun kjørende i 40-sonen i fylkesveg 120 gjennom Maura. Hun ble litt for ivrig på gasspedalen. Plutselig vinket politiet henne inn.

– Jeg ble tatt i 55 km/t i 40-sonen. Det gjorde at jeg måtte ut med 3.700 kroner og fikk to prikker på førerkortet. Selvsagt kjedelig, men fullt fortjent. For meg ble dette en lærepenge. Jeg er glad politiet har kontroll, spesielt i 40-soner og områder der det er viktig at farten holdes nede. Jeg har lært, og kommer ikke til å kjøre for fort igjen, sier kvinnen selvransakende.

Tre fartskontroller

Stig Inge Bakken i utrykningspolitiet sier Maura og fylkesveg 120 ikke er noe spesielt satsingsområde.

– Det er likevel slik at vi har fått en del henvendelser fra beboere langs vegen, som har uttrykt bekymring knyttet til hastighetsnivået på trafikken gjennom tettstedet. Det kjøres for fort. I UP har vi tradisjon for å ta publikumshenvendelser på alvor, og iverksetter kontrolltiltak på såkalte «klagesteder», sier Bakken, nestkommanderende i UP distrikt Øst.

De siste seks månedene er det avholdt tre fartskontroller langs denne vegen. Dette har gitt følgende resultat:

 55 forenklede forelegg for fartsovertredelser. Høyeste hastighet 64 km/t i 40-sone. Dette er én kilometer unna førerkortbeslag.

 Èn anmeldelse for fartsovertredelse da vedkommende fører ikke var villig til å vedta forenklet forelegg.

– For mange reaksjoner

 I tillegg til reaksjoner på fartsovertredelser er det utferdiget fire forenklede forelegg for bruk av elektronisk utstyr under kjøring, og fire gebyrer for manglende bruk av bilbelte.

– Sett opp mot driftstid på laseren i løpet av disse tre kontrollene er det sju fartsovertredelser per time langs Nannestadvegen. Etter mitt syn er ikke det oppsiktsvekkende mange, men jeg synes antall reaksjoner likevel er for mange. Tidspunktet for kontrollene har vært midt på dagen, opplyser Stig Inge Bakken.

– Vi har som mål å være til stede i områder knyttet til skoler og tettsteder, sier lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor i en kommentar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.