Den tidligere sorenskrivergården, Wergelandshaugen, nedenfor Eidsvoll kirke er lagt ut for salg.

– Dette er en helt unik og historisk eiendom, som det er få av på markedet, sier advokat Kristen S. Fari i advokatfirmaet Fari.

Herskapelig

Huset ble oppført i 1921, og er tegnet av arkitekt Eilif Arneberg. Han var broren til den mer kjente arkitekten Arnstein Arneberg, som blant annet sto bak Eidsvoll folkehøgskole og Oslo rådhus. I 1983 ble eieren tildelt Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus sin arkitekturvernpris for sitt restaureringsarbeid.

– Eiendommen har et enormt potensiale. Når man finner den rette kjøperen som ønsker en stor og særpreget eiendom, med økonomi til å istandsette eiendommen, så har denne potensiale til å bli en av Eidsvolls mest herskapelige, sier Fari.

Behov for oppgradering

Eiendommen har ikke vært bebodd i senere tid. I følge taksten har bygningen et stort etterslep på utvendig og innvendig vedlikehold. Omfattende oppussing i tillegg til oppgradering av kjøkken, våtrom og røropplegg må påregnes.

– Det vil naturlig nok bli en stor jobb og kostnad å sette i stand et så stort hus. Men resultatet kan bli fantastisk, sier advokaten.

Mye plass

Bruksarealet på boligen er på hele 553 kvadratmeter, og eiendommen er på over åtte mål - fordelt på tre parseller.

Kjøperen kan boltre seg blant fire stuer, fem soverom, eget lintøyrom, spiskammers og egen kontorfløy som har vært legekontor. For å nevne noe.

– Jeg har aldri solgt noe som er tilsvarende denne eiendommen. Det blir både spennende og utfordrende, og det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å finne rett kjøper og rett pris, sier Fari.

Boligen ble lagt ut for salg torsdag.

– Foreløpig har jeg ikke blitt kontaktet av noen interessenter. Det er ikke så overraskende, med tanke på at det er en smal og liten målgruppe dette er interessant for med tanke på boligens karakter og størrelse.

Om eiendommen

  • Prisantydning: 7,4 millioner kroner.
  • Bruksareal: 553 kvadratmeter
  • Tomt: 8183 kvadratmeter
  • Byggeår: 1921
  • Arkitekt: Eilif Arneberg
  • Tildelt: Fortidsminneforeningens arkitekturvernpris for sitt restaureringsarbeid i 1983.
  • Inneholder blant annet fem soverom, fire stuer og egen kontorfløy.

LES OGSÅ: Ekspertene tror ikke prisnedgangen varer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.