Fylkesmannen maser og vil ha fortgang i saken. Før 1. juli 2016 skal Hurdal kommune fatte et vedtak rundt kommunesammenslåing. Hurdal har møtt nabokommunene til drøftinger, og kommunen har laget sin egen analyse. Det skal være et møte med ungdomsskoleelevene, og den 10. desember er det tillyst et folkemøte. TNS Gallup er hyret inn for å foreta telefonintervju med et representativt utvalg i befolkningen.

- Så langt ser det ut som om det bare er Hurdal og Ullensaker som er åpne for en eller annen form for løsning, sa Runar Bålsrud på et møte med næringslivet nylig.

Men staten har økonomiske ris bak speilet. Fra 2017 vil Hurdal miste småkommunetillegget på 5,5 millioner kroner.

- Mer spennende er grunntilskuddet. Hvis vi mister 15-20 millioner på årsbasis, sliter vi. Det kan umuliggjøre at vi er egen kommune. Tvangen kan komme gjennom endrede inntektssystem, mener ordføreren.

LES OGSÅ: Kommunereformen er lagt død i Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.