Han bekrefter at virksomhetsleder Tonje Bekkadal vil redegjøre om potensielt nye støysoner i tirsdagens kommunestyremøte.

– Basert på denne redegjørelsen vil vi se nærmere på hva vi skal gjøre. Det er ikke en ukjent sak at vi ikke ønsker en tredje rullebane, sier Vika (Sp).

Han understreker at tredje rullebane fortsatt ikke er vedtatt.

– Det er bare holdt av arealer. Skulle den komme vil dagens østre rullebane bli en midtre, og støyen forskyves mye rett fram. Da vil Dal og Råholt bli direkte berørt. Vi trenger ingen tredje rullebane. På Rygge ligger det en ferdigutviklet flyplass. Det vil spare samfunnet for penger og støy å legge trafikken dit, sier Vika.

Han sier en ny tredje rullebane vil få store støykonsekvenser for Eidsvoll kommune.

– Det kan gi en helt ny støytidsalder, sier John-Erik Vika.

Tonje Bekkadal har ikke respondert på EUBs henvendelse.

LES OGSÅ: Eidsvoll kommune sier nei til tredje rullebane – mot 13 stemmer


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.