Fire styremedlemmer – deriblant æresmedlemmene Jan Ove Myrvoll og Berit Smedsrud – trakk seg i protest mot valgkomiteens opptreden da årsmøtet i EIF ble avholdt. Leder i Eidsvoll Idrettsråd Nina Kristengård reagerer på valgkomiteens opptreden.

– Jeg så saken og var godt informert i forkant. Jeg fikk oversendt brevet som valgkomiteen leverte ifra seg ti minutter før selve møtet, og som ble lest opp for årsmøtet. Der står det at de har hatt møter/dialog med Eidsvoll Idrettsråd og idrettskonsulentene i Eidsvoll kommune i forkant, som om vi var enige i deres utspill og «funn/personangrep». Det medfører ikke riktighet, da Bjørn (Nordvik, valgkomiteens leder, journ.anm.) ikke har snakket med idrettsrådet etter at han trakk seg i fullt sinne i oktober. Jeg har snakket med Bjørn og sagt min mening om dette. Han trodde ikke at jeg hadde sett skrivet, sier Kristengård til EUB.

– Til dels ufin og personlig

I tillegg til å legge fram en innstilling på nytt styre, la valgkomiteen, ved leder Bjørn Nordvik, fram et skriv med en begrunnelse.

– Denne begrunnelsen var til dels ufin og personlig, blant annet om flere sittende styremedlemmer. Flere av oss opplevde den som alvorlig og av injurierende karakter. Vi hadde aldri sett teksten eller snakket om innholdet, sier Stian Frank, nylig avgått styreleder.

Resultatet ble at nevnte Frank, Jan Ove Myrvoll, Berit Smedsrud og Atle Jacobsen fra det sittende styret trakk seg umiddelbart, selv om de etter det EUB erfarer alle opprinnelig ønsket å fortsette i styrevervene. Verken nyvalgt styreleder Kai Robert Hallberg eller leder av valgkomiteen Bjørn Nordvik vil være med på at styremøtet var dramatisk.

– Det er valg i USA, Storbritannia, Eidsvold Værks Skiklub og Eidsvold IF. Det er demokratiet og det er egentlig ikke noe mer å kommunisere. Det er ikke noen frøkensport vi driver med. Vi har gått litt vekk fra å drive en flllekiosk på hjørnet, sier Nordvik.

Reagerer på framgangsmåten

Nina Kristengård reagerer likevel på framgangsmåten.

– Tenker du dette er måten å gjøre det på for å få folk til å si ja til verv i lokale idrettslag?

– Absolutt ikke! Jeg tror folk blir skeptiske av denne typen behandling. Det er klart en sak har to sider, men her burde det vært dialog med styret og den det gjelder i forkant. Leder og sittende styre har gjort mye bra, men det er helt sikkert ting de også kunne løst annerledes. Sånn er det med oss alle. Det å bli uthengt på denne måten kan ikke skape mye godt for framtida. Jeg ville stille meg svært skeptisk til å ta et verv når det hemmeligholdes på denne måten, og det viser seg at interne konflikter løses i all offentlighet, sier Kristengård.

Organisasjonssjef Runar Sveen i Akershus idrettskrets var selv til stede på årsmøtet.

– Ifølge NIFs lov skal valgkomiteens innstilling sendes ut sammen med de øvrige saksdokumentene én uke i forkant av årsmøtet. Det er ikke helt uvanlig at en valgkomité er sent ute med sin innstilling, og her ble dette forklart av valgkomiteens leder. Årsmøtet kan velge å godta dette, eller de kan utsette valget. Dette vurderte medlemmene, og det ble bestemt at årsmøtet godtok innkallingen med for sent utsendte dokumenter fra valgkomiteen. Ideelt sett bør valgkomiteens innstilling være kjent for medlemmene én uke før valget, sier Sveen.

Idrettskonsulent Egil Martin Dahlum i Eidsvoll kommune ønsker ikke å kommentere saken overfor EUB.

LES OGSÅ: EIF-treneren: – I praksis har vi rykket opp en halv divisjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.