Steinerskolen får kjøpe nedlagte Finstad skole etter takst slik de har håpet på.

- Nå er det bare formaliteter som gjenstår, bekrefter ordfører John-Erik Vika (Sp).

Steinerskolen er strålende fornøyd med de signalene som ordføreren nå kommer med.

- Vi blir veldig glade hvis vi får kjøpe Finstad skole. Hvis ikke, har vi et problem. De lokalene vi nå er i, skal nemlig brukes til annet, sier daglig leder av Steinerskolen, Lena Mutlak.

- De signalene som nå kommer fra politisk hold, er veldig hyggelig. Dette blir spennende, sier Mutlak.

Kommunen rekker imidlertid ikke å behandle salget i kommunestyret før sommeren.

- Saken kommer først til behandling i september. Derfor er vi innstilt på å inngå en ettårig leieavtale slik at Steinerskolen kan starte neste skoleår på Finstad, opplyste ordfører John Erik Vika (Sp) i formannskapet tirsdag kveld.

Barneskolen på Finstad ble lagt ned etter skoleåret 2014/2015, og elevene ble overflyttet til Ås skole.

Både Finstad Sportsklubb og Finstad Vel ønsker å kunne bruke skolelokalene til sine aktiviteter.

- Det ligger i avtalen at lokalbefolkningen kan bruk gymsalen, bekrefter eiendomssjef Erik Lunde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.