Bildet som er tatt natt til 13. august viser Perseidene som disse stjerneskuddene kalles er støv eller sandkorn som følger i etterkant av en komet, forteller fotografen Øistein Rune Hansen fra Eidsvoll.

- De kommer inn i atmosfæren med en ekstrem hastighet, og brenner opp i de øverste luftlagene. De kraftigste kan arte seg som ildkuler, også kalt Bolider. Natt til torsdag var det varslet ca. 120 stjerneskudd i timen under maksimale forhold. Tålmodigheten ble satt på prøve etter veldig mange timer med relativt små og svake stjerneskudd. Like før jeg skulle pakke sammen skjedde det. Et enormt lysskjær skar igjennom himmelen som til slutt brant ut. En utrolig sjelden og magisk opplevelse å se dette av slik styrke, forteller Øistein Rune Hansen, Eidsvoll.

LES OGSÅ: Nå kan disse barna mer om steiner og mineraler enn det mamma og pappa kan

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.