Harald Espelund ønsker Venstre velkommen etter, og ber lokallagene se mot Oslo for mer trafikk på Hovedbanen.

Som EUB omtalte forrige uke går Venstres lokallag i Ullensaker og Eidsvoll sammen for å kjempe for en betydelig oppgradering og langt bedre togtilbud på Hovedbanen. Ordfører Harald Espelund mener utspillet gir et feilaktig bilde av situasjonen.

TRENGER NY TUNNEL I OSLO

- For at vi skal få mer trafikk på Hovedbanen må det først bygges en ny tunnel i Oslo. Det er der proppen ligger, sier han.

Ordføreren sier han selv har brukt mye tid sammen med Jernbaneverket i denne saken.

- Også Jernbaneverket ser at vi må inn med dobbeltspor. Alle er klar over det. Det er muligens nytt at også Venstre ser dette, men da er de langt på hælene, sier Espelund. Han sier det er teknisk umulig å få mer trafikk uten nytt dobbeltspor fra Østbanen til Skøyen.

- I Oslo er det Venstre som har samferdselsbyråden. Venstre må trykke på sentralt for å få midler på plass til denne jernbanetunnelen, sier Espelund.

LES OGSÅ: Ullsokningene frakjørt av eidsvollingene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.