– Hva skjedde i Nannestad da det ble kjent at tannklinikken kunne bli nedlagt? Publikum aksjonerte. Hva skjer i Eidsvoll? Foreløpig hører vi ingenting. Nå må vi aksjonere for å beholde tannklinikken. Det er nå toget går, sier Rune Storsve (H).

Tannklinikken i regi av Akershus fylkeskommune trenger sårt nye lokaler, og fylkestinget har bevilget 20 millioner til formålet. Hovedmålet har hele tiden vært at tannklinikken fortsatt skal ligge i Sundet. Men nå er det utfordrende å finne et passende lokale. Direktør for tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune, Kirsten Nerheim Ahlsen, bekrefter overfor EUB at de fortsatt ikke har fått noen løsning når det gjelder nye lokaler.

Vil ha helsehus i Sundet

Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) sier de nå er så langt på overtid i prosessen at tannklinikken kan havne på Råholt. Rune Storsve (H) går lenger. Han frykter at tannklinikken flyttes ut av kommunen dersom det ikke snart dukker opp en løsning.

– Det er bygd et nytt helsehus på Jessheim. Jeg mistenker at de som holder på der gjerne kan tenke seg å ha flere føtter å stå på. De som sikrer seg tannklinikken vil ha skutt gullfuglen, sier Storsve.

Akershus fylkeskommune har ansvar for den offentlige tannhelsetjenesten i fylket. Per i dag er det fire tannklinikker under denne fanen på Øvre Romerike. Disse ligger i Eidsvoll, på Jessheim, i Nannestad og på Årnes. Nytt lokale til tannklinikken bør være på minimum 420 kvadratmeter, og det er behov for ni behandlingsrom. Det nye lokalet bør også ligge på bakkeplan.

Storsve frykter at Eidsvoll-klinikken kan bli samlokalisert med den på Jessheim. Primært ønsker han, som Sundet-patriot, at tannklinikken skal bli værende der.

– Vi bør bygge et nytt helsehus – med tannklinikk – på tomta kommunen eier bak Kiwi i Sundet, sier Storsve, som sier tannklinikken primært kan havne på Råholt.

– Alt er i hvert fall bedre enn at den flyttes ut av kommunen.

Jobbet med saken i to år

– Jeg har jobbet for at den skal bli værende i Sundet i to og et halvt år. På den tiden har jeg saumfart lokaler, snakket med gårdeiere og vært i dialog med kommunen. Foreløpig uten tellende resultat, sier Storsve, som mener alle ringvirkningene en tannklinikk skaper, blant annet med flere mennesker som besøker sentrum, er viktige aspekter.

– Nå må vi kaste oss rundt og gripe mulighetene, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.