Denne uka anbefalte rådmannen at Eidsvoll kommune skal bøye seg for Fylkesmannens motstand mot å bygge skole på dyrket mark på Tynsåk. Han mener nå at kommunen bør erstatte Vilberg skole med en ny skole i Trolldalen på Styri. Der eier kommunen 42 dekar som er regulert til offentlige formål.

Gruppelederen i Eidsvoll Ap og leder i hovedutvalget for næring, plan og miljø, Olav Resaland, liker slett ikke at rådmannen nå har trukket fram saken på nytt.

– Jeg skjønner ikke hvorfor saken kommer opp. Dette er meningsløst. Rådmannen har et mandat fra april 2015. Det er skole på Tynsåk. Vi måtte regne med innsigelse fra Fylkesmannen. Nå må vi jobbe videre med mekling. Noe annet er ikke aktuelt før departementet eventuelt har sagt sitt, sier Resaland som innrømmer at dette vil forsinke skolebyggingen.

Senterpartiet er av annen formening.

– Å gå til mekling med fylkesmannen, er å utsette saken ett år, sier Anders Klaseie som skal lede hovedutvalgsmøtet førstkommende tirsdag siden Resaland er på ferie.

Sp ser nå bare to muligheter; Vilberg eller Trolldalen. Partiet har tilhengere av begge alternativene og vil bøye seg for flertallet blant de folkevalgte, men ser da helt bort fra Tynsåk som et fortsatt alternativ.

– Er det flertall for Trolldalen, stemmer vi for det. Ønsker flertallet Vilberg, stemmer vi for det, sier Klaseie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.