Han og kameratene er bekymret over utviklingen i ungdomsmiljøet på Jessheim.

- Det er blitt mye mer våpen på Jessheim de siste årene. Nå er det nesten verre enn Oslo. Norge blir bare mer og mer som Amerika, sier Simon Menke. Torsdag kunne EUB fortelle om en svært bekymringsfull utvikling i ungdomsmiljøet på Øvre Romerike, og spesielt på Jessheim. Utekontakter, som jobber tett på ungdom hele tiden, sier helt vanlige ungdommer går med kniv. I dag forteller ungdommene Simon Menke (15), Philip Moen Karlsen (16) og Ole Lukas Krogh (15) den samme historien. De har sett en negativ utvikling i det lokale ungdomsmiljøet de siste årene.

LES OGSÅ: - Helt vanlige ungdommer går med kniv

To knivhendelser på Jessheim

- Jeg har selv blitt truet med kniv av en ung person. Det skjedde borte ved bowlinga. Det er klart det var ukoselig, sier Simon Menke.

- Dere kjenner dere igjen i beskrivelsen til utekontaktene?

- Helt klart. Det har også vært flere episoder som viser dette i det siste, sier de tre kameratene. De har helt rett. Her er et par eksempler:

* 24. april meldte EUB at tenåringer med kniv hadde truet en ung gutt på Jessheim. Politiet rykket ut. Den unge gutten skal ha blitt truet med kniv ned i knestående. Én av de involverte gjerningspersonene var i 16-årsalderen.

* 26. mai ble en 25 år gamme mann knivstukket under et basketak på Jessheim. Den antatte gjerningsmannen, en 18-åring, ble pågrepet på stedet.

Gjennom EUB har nå altså politiet, lokalpolitikere, utekontakter, flere ansatte i Forebyggende Avdeling Barn og Unge - og i dag tre ungdommer - uttrykt bekymring for en del av det som skjer i ungdomsmiljøene.

- Jeg har selv vært vitne til en hendelse der fire ungdommer truet én uskyldig gutt med kniver borte på Nordbytjernet. Det endte med at han fikk juling. Heldigvis kom politiet kjapt til stedet, sier Simon Menke.

LES OGSÅ: Ber foreldre passe ekstra godt på i sommer

Kjøper på nettet

- Hvordan får ungdommen tak i våpen?

- Det er ikke noe vanskelig. Folk kjøper de bare til en billig penge på eBay eller andre nettsteder, sier Ole Lukas Krogh.

- Knokejern som en del har koster ikke mer enn 20-30 kroner på eBay. Det kan være i stand til å gjøre stor skade, sier Simon Menke.

- Hva bør foreldre gjøre?

- Være mer på vakt, og følge tettere med på hva barna deres holder på med. Dette er en skummel utvikling, som må tas på alvor. Spesielt barn og yngre ungdommer må følges skikkelig opp, slik at de ikke kommer inn i feil miljøer, sier Menke.

- Hva tenker dere om politiets innsats?

- De må bare fortsette å være så tett på som mulig. Oppsøk Nordbytjernet og andre steder der det er mange ungdommer. Ransak og foreta kontroller. Det vil gi positive resultater, sier ungdommene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.