• Byggmax: Butikken på Myrer er kjedens 36. i Norge og andre på Øvre Romerike. den første ligger på Kløfta.
  • GJENNOMKJØRING: Prinsippet med selvplukk og gjennomkjøring har sørget for lavere priser på byggevarer.

– Eidsvoll har byggevarebutikker fra før, men ingen sentralt her i midtbygda. Jeg er neppe alene om å synes dette er et kjærkomment supplement til næringslivet vårt, sier ordfører John-Erik Vika i forbindelse med nyåpningen av Byggmax i Eidsvoll Handelspark på Myrer.

LIGGET BRAKK

Med unntak av Bohus Leto møbler har det vært så som så med næringsdrift i området de siste årene.

– Rivefabrikken sto tom lenge, så med Byggmax blir det endelig litt liv her oppe igjen sett bort fra idretten. Denne etableringen er med på å styrke hele området, for jo mer det etableres her jo flere ruller innom. Jeg vil si det er en vinn-vinn-situasjon for alle, påpeker han med den pågående veksten i kommunen i tankene.

– Vi har fått, og får mange nye innbyggere i årene som kommer og handelsparken er med på å bygge den nye historien i bygda. Hele området her blir hevet og mer attraktivt, og kanskje det betyr mer skatteinntekter til kommunen hvis de ansatte bosetter seg her, sier han.

BUTIKK NUMMER 36

Byggmax på Myrer blir den svenske billigkjedens 36. butikk i Norge. Konseptet er basert mye på at kundene selv finner varene de skal ha, enten inne i butikk, i kaldlageret som er lagt opp med såkalt drive-in, eller på uteplassen. Rett før åpningen fredag morgen var butikksjef Magnus Folmoe stresset og spent.

– Innspurten har vært hektisk, vi har stått på veldig for å bli ferdig. Men nå er alt på plass til åpningen og vi gleder oss veldig til å kunne ønske kundene velkommen inn i butikken, sier han.

– Har du fått kommentarer i forkant?

VIL BYGGE HANDELSPARK PÅ DAL: Melder om stor interesse

– Ja, det har vært flere nysgjerrige mennesker innom den siste uka for å se butikken og spørre om når vi åpner. Dette er noe Eidsvoll har bruk for, tross alt er det jo en stor tilflyttingskommune. Vi er den første billigbutikken i bygda, påpeker han.

– Hvor stor er butikken?

– Butikken og kaldlageret måler 700 kvadratmeter hver, i tillegg har vi et stort uteareal til blant annet planker. Jeg tror det skal holde en stund, påpeker han.

Hvor mange ansatte har du her?

– Foreløpig er vi totalt fire personer, men det kan fort bli flere, sier Folmoe.

Byggmax er den første nye butikken i det som kalles Eidsvoll Handelspark. I tillegg er Bohus Møbler under totaloppussing, og planene om enda flere butikker er på trappene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.