Etter å ha holdt stengt i fem uker åpnet Kiwi-butikken på Nordkisa i splitter ny drakt, torsdag formiddag.

VIKTIG SAMLINGSPUNKT

- Nærbutikken som samlingspunkt er svært viktig for lokalsamfunnet på Nordkisa. Og i alle år har folkene som bor her vært flinke til å støtte oss, sier butikksjef Marianne Nordby til EUB.
Hun har vært sjef i butikken siden 90-tallet og var svært glad for å markere nyåpningen.
- For meg er dette julaften, nyttår og bursdag på en og samme dag. Det er veldig moro med så stort oppmøte, sier Nordby, mens hun deler ut blomster til kundene.
Både ordfører Tom Staahle og varaordfører Willy Kvilten var på plass for å studere butikken. Kvilten, som selv bor på Nordkisa - legger vekt på at butikken er spesielt viktig for den eldre garde.
- Ved siden av skolen så er butikken navet hvor folk møtes. Det er kanskje et spesielt viktig samlingssted for seniorene, sier Kvilten.
I tillegg peker varaordføreren på at butikken kun ligger et steinkast unna den nye skolen, samt de planlagte boligene på jordet rett ved.
- Denne nye butikken er viktig for Nordkisa som tettsted. Dette gjør Nordkisa mer attraktivt, sier Kvilten.

- NÆRBUTIKKEN BETYR ALT

Mange ventet utenfor før åpningsseremonien, og flere strømmet til etter at ordfører Tom Staahle hadde klippet snora. Blant de første inn døra var Jorunn Fjeld, nærmeste nabo til butikken. Hun har kjent på mangelen mens butikken har vært stengt.
- Det er her på butikken vi treffer naboene. Vi har ikke så mange andre møtesteder, så nærbutikken betyr alt for Nordkisa, sier Fjeld.
Butikkens utseende har vært omdiskutert. Nærmeste nabo er fornøyd med fasaden.
- Resultatet har blitt bra, sier Fjeld.
Innledende skisser ble møtt med skepsis i lokalpolitikken.
- Jeg synes den ble fin. Det var jo litt diskusjon, blant annet folk som fryktet at den skulle se ut som en grønn bruskasse. Resultatet ble bedre enn de første tegningene, sier Kvilten, og trekker fram skråtaket og panelene som gode grep.

ETTERLENGTET

Bjørn Dæhlie er utbygger for prosjektet og hadde for øvrig sørget for å få gulrøtter som et alternativ til kakene, ettersom han hadde fått med seg at ordføreren er opptatt av å holde seg i form.
- Denne butikken har folk ventet på. Jeg har snakket med mange lokale Nordkisa-folk som har gått og trippet, og når jeg ser dette oppmøtet så lover det veldig godt for butikkens framtid, sier Staahle.
LES OGSÅ: Da Kiwi ville kjøpe kiosken til Knut (73) for fem millioner sa han nei

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.