– For oss er samarbeidet med næringslivet gull verdt, kommenterte rektor ved Eidsvoll videregående skole, Ingvild Askheim.

– Eidsvoll har tre gullgruver, de tre jernbanestasjonen, sa kommunens plansjef Sissel Pettersen da hun snakket om et store veksten i kommunen.

Samarbeid, muligheter og utvikling var stikkord under næringsfrokosten som samlet om lag 40 næringsdrivende, kommuneansatte og politikere.

SAMARBEID MED GRUNNSKOLEN

Den videregående skolen presenterte seg og sitt samarbeid både med grunnskolen og med næringslivet.

– Vi samarbeider med ungdomsskolene for at elevene skal velge mest mulig riktig utdanningsprogram, forklarer Askheim.

– Gjennom besøkene hos oss både på 8., 9. og 10. trinn, blir elevene tryggere på det valget de gjør.

SAMARBEID MED NÆRINGSLIVET

– Og vi samarbeider med næringslivet slik at elevene får prøve seg i «the real life», påpekte hun.

– Yrkesfagelever som besøker bedrifter, søker gjerne om læreplass samme sted, og etterpå etablerer de seg i bygda når utdannelsen er fullført, fortalte Askheim.

BETALINGSLØSNINGER

Salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank AS, Anders Gran, orienterte om dagens mange betalingsløsninger og framtidas muligheter, og leder av NAV Ullensaker, Gry Hosøy, og markedsrådgiver Line Claesson Svindal, fortalte om NAV Jobbservice og det arbeidet som NAV utfører for å få folk i arbeid.

ni arbeidsplasser på en gård

Gründeren May-Lis Ekstrøm Hoel fortalte om Loftet Gardsbutikk og Kafé der hun har skapt ni arbeidsplasser i tillegg til gårdsdriften, og plansjef Sissel Pettersen orienterte om kommunens planarbeid, med spesielt fokus på utviklingen i Eidsvoll sentrum og på Råholt.

MØTEPLASS FOR NÆRINGSLIVET

Det er Eidsvoll Næringsforum som arranger næringsfrokostene i samarbeid med Innovasjon Gardermoen og Eidsvoll kommune.

– Næringslivet må henge med i utviklingen, og det ligger mye læring i de fordragene vi har på disse arrangementene, sier lederen av Eidsvoll Næringsforum, Finn Harald Pettersen.

Valget av temaer varierer, og Pettersen ønsker seg innspill fra medlemmene.

– Vi trenger tilbakemeldinger, også for å bedre dialogen med kommunen, sier han.

LES OGSÅ: Nå skal den langsiktige planen legges

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.