Resaland oppnådde i hvert fall å få fart på debatten.

- Jeg er overrasket over at utvalget vil flytte Vilberg barneskole til den gamle skoletomta i Trolldalen på Styri. Jeg trodde ideen om skole der var død, uttalte han.

DYRT

- Rapporten har den svakhet at det ikke trekkes noen økonomiske konsekvenser av å flytte skolen. Det kommer til å koste oss flere titalls millioner kroner. Vegen dit er smal og mangler fortau. Nå skal vi prioritere svømmeopplæring. I så fall må vi sette opp busser fra Trolldalen til svømmehallen. Slikt er helt unødvendig når vi har plass på Vilberg, uttalte han.

DEBATTEN

- Jeg stiller også spørsmål ved Trolldalen, uttalte John H. Retterås (EDB).

- Resaland begynner i feil ende, mente Anders Klaseie (Sp).

- Vi må først se på mulighetene, og Trolldalen er et konstruktivt forslag. Det er 30 år siden utbyggingen på Styri. Nå flytter de som bygde da, inn i leiligheter, og yngre barnefamilier tar over eneboligene, påpekte han.

- Enig med Klaseie. Jeg er ikke så skeptisk til Trolldalen. Vi bygger skole for et 30-40 års perspektiv. Eidsvoll blir større og trenger flere elevplasser, uttalte Terje Tønnessen (Frp).

ØKONOMISK BEKYMRING

- Jeg merket meg Resalands bekymringer for økonomien. Kostnadene er forferdelig viktige, uttalte Tord Langmoen (KrF).

- Det er positivt at utvalget har holdt fristen, men det blir mye «føleri», og rapporten er uten tanker omkring de økonomiske konsekvensene av sine forslag, påpekte Wenche Hoel Ulvin (H).

- Vent til høringsuttalelsene kommer i september. Det er ingen nå som vet nok om de økonomiske konsekvensene, uttalte Torstein Owe (SV).

KAMP FOR FINSTAD OG FEIRING

Knut Bakkehaug (V) signaliserte klar motstand mot å legge ned Finstad skole, slik Høyre og Frp har gått inn for.

- Miljøet rundt skolen må tas med i vurderingen, mente han.

Hans A. Øberg (Ap) var inne på det samme:

- Skole er mer enn bare skole. Det er også tilhørighet, og vi har lokalsamfunn der skolen er sentral, sa han og nevnte spesielt Feiring.

TIL ORIENTERING - FORELØPIG

Det var ikke lagt opp til noen konklusjon i kveld, og debatten ebbet ut med at et enstemmig kommunestyre tok rapporten fra skolestrukturutvalget til orientering.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.