Næringslivsforumet savner en tettere dialog med kommunen, og har nå kommet med et langt høringsinnspill til kommunedelplanen for Råholt som snart skal vedtas.

IDÉMYLDRING

– Jeg savner idémøter. Vi bør komme sammen og skape en dialog der både utbyggere, innbyggere og kommunen deltar, sier Finn Harald Pettersen.

– Vi bor i indrefileten på Østlandet. Råholt må utvikles slik at det fortsatt blir et godt sted å bo. Vi må tørre å drømme om hvordan utviklingen skal bli. Det kommer flere og flere innbyggere. Det vil føre til fortetting. Jeg savner helhetlige og større tanker. Vi skyter oss sjøl i beinet ved å tenke snevert for å spare penger.

FRAMTIDSRETTET TENKING

Lederen for næringslivsforumet synes kommunedelplanen legger opp til for kortsiktige mål. Han vil se mye lenger framover.

– Vi må slippe ned garden og tenke hvordan det blir i 2030–2040. Da er Råholt en by. Vi må tenke fortetting og et tydeligere sentrum med gater og forretninger. Det er ikke ønskelig å ha kornproduksjon på trappa til Amfi Eidsvoll. Jeg er heller ikke fremmede for å rive noen av de gamle industribyggene – i samarbeid med eierne – for å få et mer moderne sentrum, sier Pettersen.

Har investert 100 millioner i tre store Råholt-prosjekter: – Nå trenger vi ansvarlige politikere

– BYGG HØYT

Kommunedelplanen foreslår ei grense for byggehøyde på åtte etasjer vest for Trondheimsvegen.

– For meg kan grensa gjerne settes enda høyere. Vi må tenke fortetting, og vi må tenke parkeringsplasser. Vi kommer fortsatt til å være avhengig av bilen, sier Pettersen.

Øst for Trondheimsvegen er foreslått byggehøyde maksimalt fire etasjer bortsett fra rett på andre siden av Eidsvoll Verk stasjon.

– Det er greit for å ta vare på den eldre villabebyggelsen som er der, sier Finn Harald Pettersen.

KOMPETANSEBEDRIFTER

Eidsvoll kommunen har lav skatteinngang per innbygger. Det er blant annet begrunnet med at befolkningen har lavere utdanning og inntekt enn gjennomsnittet.

En fattig kommune sliter, og det er begrenset hva man har av midler å sette inn for å møte befolkningsveksten.

– Da må vi se på hvilke målgrupper vi ønsker, sier Pettersen.

– Det er ikke nåværende eidsvollinger som fører til veksten på Råholt. Det er innflyttere. Vi må tenke på hvilke grupper vi ønsker. Ett tiltak bør være å jobbe aktivt for å få hit kompetansebedrifter som krever medarbeidere med utdanning på master- og doktorgradsnivå, sier Pettersen.

KOMMENTAR: Å gjøre Råholt sentrum til et sentrum er ikke gjort i en håndvending

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.