Løpet for politiansatte er i full gang, og flere har søkt seg til utlyste stillinger. Det knyttes stor spenning til hvem som blir sjefer ved de nye tjenesteenhetene, som er det nye navnet for lensmanns- og politistasjonsdistrikt. Morten Huse (Ullensaker), Bjørn Hoff (Nannestad og Gjerdrum), Jan Vidar Karlsen (Eidsvoll og Hurdal) og Bernt-Ingar Jahren (Nes) er lensmenn nå.

– Det er ikke bestemt hvem som skal bli ledere ved de nye tjenesteenhetene ennå. Øst politidistrikt gjennomfører nå et personalløp hvor medarbeiderne blir kartlagt og vurdert i forhold til hvilken rett og plikt de har til tilsvarende stillinger vi skal ha etter omorganiseringen. Etter planen skal omorganiseringen av Øst politidistrikt som følge av reformarbeidet være klar til mai neste år, sier Elisabeth Bråten Engen, lensmann i Lørenskog og prosjektleder for nærpolitireformen.

LES OGSÅ: - Nærpoliti er viktig for nærmiljøet 

– Vil være passkontor

– Må alle ansatte søke på stillinger ved de nye enhetene?

– Når det gjelder hvordan skal organisere disse stedene pågår det et internt arbeid hvor de nye lederne for driftsenhetene, tilsvarende de gamle politidistriktene, Romerike og Follo-Østfold, er med, sammen med visepolitimester og representanter for de ansatte. Det vil etter planen bli bestemt i slutten av oktober, svarer Bråten Engen.

–Vil det bli passkontor ved alle stasjonene?

– Ja, det vil være et passkontor ved alle tjenestestedene inntil videre. Justis- og beredskapsdepartementet skal beslutte hvor mange som skal opprettholdes.

– Hvordan blir ekspedisjonen lagt opp?

LES OGSÅ: - Vi vil beholde lensmannen

Fleksible åpningstider

– Alle tjenestesteder skal ha ekspedisjoner med publikumsmottak som er åpne flere eller alle dager i uken. Der kan innbyggerne blant annet levere anmeldelser og søknader, i tillegg til å få veiledning om politiets tjenestetilbud. Tjenestestedene skal ha fleksible åpningstider som gjør det mulig å få utført tjenester utenfor kontortid minst én dag i uken, sier hun.

Slik er det nå

Ullensaker lensmannsdistrikt: Består av kommunene Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum.

Gardermoen politistasjonsdistrikt: Opprettholdes som egen tjenesteenhet grunnet kompleksiteten som ligger til landets hovedflyplass. Antall reisende utgjør cirka 80.000 per døgn.

Eidsvoll lensmannsdistrikt: Består av kommunene Eidsvoll, Hurdal og Nes. Nes som underliggende tjenestested.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.